Näin syntyy farmaseutin CV: esimerkkejä ja vinkkejä kirjoittamiseen

Tuletko iloiseksi, kun voit käyttää tiedettä muiden hyvinvoinnin edistämiseen? Työ farmaseuttina voi olla sinua varten. Teet tiivistä yhteistyötä lääkäreiden, sairaanhoitajien, hallintoviranomaisten ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa varmistaaksesi, että potilaat saavat oikean määrän oikeaa lääkettä. Työ on palkitsevaa ja stimuloivaa, ja pääset sekä auttamaan ihmisiä ja tukemaan heidän terveyttään, että myös työskentelemään erilaisissa työympäristöissä. Farmaseutti voi työskennellä esimerkiksi seuraavissa tehtävissä:

 • Kliininen farmaseutti
 • Apteekkipäällikkö
 • Apteekkiteknikko
 • Lääketieteilijä
 • Farmaseutti
 • Sairaalafarmaseutti
 • Farmaseutti-myyntiedustaja

Muiden hakijoiden joukosta erottuminen voi olla haastavaa, ja rekrytoijat voivat päättää sopivuudesta vain muutamassa sekunnissa. Taitojen tehokas esittely on siis avainasemassa, kun yrität saada rekrytoijan huomion. Artikkelistamme selviää, miten kirjoitat tehokkaan farmaseutin CV:n riippumatta siitä, oletko jo kokenut farmaseutti vai vasta urasi alussa. Hyödynnä asiantuntijoidemme vinkkejä ja laadi CV, joka täyttää alan uusimmat standardit. Lisää vinkkejä löydät CV-esimerkeistämme.

Aloitetaan, jotta voimme auttaa sinua saamaan unelmiesi työpaikan.

Luo ammattimainen CV nyt

CV:n kirjoittaminen: mistä aloitan?

Hyvä farmaseutin CV sisältää oleellisia avainsanoja, jotka kuvaavat taitojasi ja osaamistasi. Rekrytoijat voivat karsia CV:itä automaattisen ohjelmiston avulla, joka tunnetaan nimellä Applicant Tracking System, eli hakijoiden seurantajärjestelmä. Sen avulla CV:itä karsitaan erilaisten kriteerien, kuten työkokemuksen, pätevyyden ja alan osaamisen mukaan. Siksi on tärkeää varmistaa, että CV läpäisee automaattiset ohjelmistot, jotta kasvatat mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun.

Aluksi sinun tulee tutustua CV:n kirjoittamisprosessiin. Suosittelemme laatimaan ensin CV-pohjan ja käyttämään sitä lähtökohtana työpaikkakohtaisen CV:n kirjoittamiseen. Näin voit esitellä itsesi haastattelussa itsevarmasti ja tehdä vaikutuksen mahdollisiin työnantajiin.

Farmaseutin CV-pohja

CV-pohja on asiakirja, johon on kirjattu koko akateeminen ja työhistoriasi. Se toimii pohjana kaikissa tulevissa työhakemuksissa ja voi olla pitkäkin, joten kirjoita se yksityiskohtaisesti. CV:n kirjoittamisen päätavoite on laatia se hakemasi työpaikan mukaan. Työpaikkakohtaista CV:tä kirjoitettaessa on siis hyödyksi, jos sinulla on jo asiakirja, josta löytyy koko työhistoriasi, koulutuksesi, kurssit ja ammatillinen koulutus.

Farmaseutin työpaikkakohtainen CV

Farmaseuttina on tärkeää laatia työpaikkakohtainen CV jokaiseen hakemaasi työpaikkaan. Se korostaa työn kannalta oleellisia taitoja ja kokemusta, ja lisäksi auttaa sinua erottumaan muiden hakijoiden joukosta. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että rekrytoijat käyttävät yhä useammin automaattisia ohjelmistoja ja suodattavat hakijoita avainsanojen, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Kun räätälöit CV:si työpaikkailmoituksessa olevien avainsanojen mukaiseksi, voit kasvattaa mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun ja saada unelmiesi työpaikan farmaseuttina.

Vinkki: Kun kirjaat ylös aiempia työpaikkoja, lisää tiedot tiimeistä, auttamistasi potilaista tai haasteista, joita olet voittanut. Kun kirjaat ne ylös nyt, voit myöhemmin lisätä ne työpaikkakohtaiseen CV:hen. 

Farmaseutin CV-esimerkki

Farmaseutin CV-esimerkki

Lataa tämä tarjoilijan CV-esimerkki PDF-tiedostona

Julia on kokenut kliininen farmaseutti, joka on työskennellyt eri terveydenhuollon laitoksissa. Hänen intohimonaan on tiede ja terveyden parantaminen. Hänen profiilinsa korostaa kommunikointi- ja vuorovaikutustaitoja. Julian vahvuuksia ovat lääkehoito, potilasvalvonta ja potilaskoulutus. Harvard-malli esittelee nämä taidot ja kokemukset selkeästi ja tyylikkäästi.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitä tietoja farmaseutin CV:n pitäisi sisältää? Vinkkejä ja esimerkkejä

Hyvin kirjoitettu farmaseutin ansioluettelo korostaa kokemusta, taitoja ja saavutuksia sekä tietenkin kykyäsi tarjota farmaseutin palveluita tehokkaasti. Jotkut osiot ovat vahvasti suositeltuja, toiset taas lähinnä valinnaisia. Ne kannattaa lisätä sen mukaan, miten oleellisia ne ovat uratavoitteidesi kannalta.

Farmaseutin CV kulkee käsi kädessä muiden tärkeiden asiakirjojen, kuten hakemusten, kiitoskirjeiden tai vaikka LinkedIn-profiilin kanssa. Sen sijaan, että lisäisit kaiken työkokemuksen CV:hen, kannattaa strategisesti käyttää kaikkia saatavilla olevia resursseja markkinoidaksesi itseäsi tehokkaasti.

Näin kirjoitat farmaseutin CV-profiilin

CV-profiili tai esittelyteksti on CV:n yläosaan lisättävä osio, jossa kerrot lyhyesti työkokemuksestasi, pehmeistä taidoistasi ja pätevyydestä hakemaasi työpaikkaan. Se on todennäköisesti ensimmäinen asia, jotka rekrytoijat lukevat. Siksi se kannattaa kirjoittaa hyvin. Katso alta esimerkkejä, joiden avulla voit kirjoittaa ammattimaisen ja ytimekkään profiilin.

Kliinisen farmaseutin CV-profiiliesimerkki

Potilaskeskeinen kliininen farmaseutti yli 5 vuoden kokemuksella lääkehoidosta, potilashoidosta ja sairauksien seurannasta. Vahvuuksiani ovat näyttöön perustuva lääketiede ja kliinisten farmaseuttipalveluiden integrointi terveydenhuollon järjestelmään. Olen motivoitunut ja yhteistyökykyinen ammattilainen, joka on omistautunut hoitamaan potilaita erinomaisesti.

Sairaalafarmaseutin CV-profiiliesimerkki

Kokenut sairaalafarmaseutti, joka on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuista potilashoitoa. Vahvuuksiani ovat aseptiset tekniikat, suonen sisäinen lääkehoito ja lääkeannostelu. Tunnen sairaalafarmasian säädökset, käytännöt ja menetelmät erinomaisesti ja varmistan, että lääkkeisiin liittyvät käytännöt suoritetaan tarkasti ja huolellisesti.

Farmaseutin CV-profiiliesimerkki

Asiantunteva ja ystävällinen farmaseutti 6 vuoden kokemuksella lääkeannostelusta, konsultoinnista ja terveyden edistämisestä. Olen taitava ratkaisemaan lääkitykseen liittyviä ongelmia, kouluttamaan potilaita ja antamaan suosituksia itsehoitolääkkeistä. Olen sitounut tarjoamaan erinomaista asiakaspalvelua ja parantamaan potilashoitoa.

Kliinisen farmaseutin CV-profiiliesimerkki

Myötätuntoinen kliininen farmaseutti 6 vuoden kokemuksella sairaaloista ja muista terveydenhuollon järjestelmistä. Vahvuuksiani ovat kliininen osaaminen, lääkehoito, lääkkeiden antaminen ja lääkelaskenta. Olen taitava potilaskeskeisessä hoidossa ja tekemään yhteistyötä terveydenhuollon tiimien kanssa potilashoidon parantamiseksi.

Lisää esimerkkejä ja vinkkejä CV-profiilin kirjoittamisesta löydät täältä.

Työkokemus farmaseutin ansioluettelossa

CV:n työkokemusosiossa kannattaa luetella viimeisimmät työpaikat, jotka ovat oleellisia hakemasi työpaikan kannalta. Luettele työpaikat käänteisessä aikajärjestyksessä, eli viimeisin työpaikka ensimmäisenä. Käytä ytimekkäitä lauseita ja toimintaverbejä, joilla kuvailet vastuualueitasi ja saavutuksia 4-6 lauseella.

Voit lukea lisää työkokemuksesta CV:ssä täältä.

Esimerkkejä työkokemuksesta farmaseutin CV:ssä

Apteekkipäällikkö, Yliopiston apteekki, Helsinki, Suomi, 2018-2021

Johdin farmaseuttien tiimiä ja varmistin reseptien oikea-aikaisen käsittelyn, erinomaisen asiakaspalvelun ja asianmukaisen inventaariohallinnan. Hallitsin inventaariota ja tilasin lääkkeitä oikea-aikaisesti ja kustannustehokkaasti. Neuvoin potilaita lääkkeiden käytössä, kerroin sivuvaikutuksista ja lääkkeiden vuorovaikutuksesta.

 • Kehitin yhteistyössä lääkäreiden kanssa tehokkaita lääkityssuunnitelmia, joiden ansiosta potilaat noudattivat heille määrättyjä hoitoja 10 % useammin.
 • Pienensin lääkkeiden hintoja 10 % tehokkaalla inventaarionhallinnalla, valitsemalla kustannustehokkaat tavarantoimittajat ja minimoimalla lääkejätteen tarkalla varasto- ja eräpäiväseurannalla apteekin ohjeiden mukaisesti.

Taidot farmaseutin CV:ssä

Taitojen lisääminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan. Taitoja on kolmenlaisia: kovat, pehmeät ja siirrettävät taidot. Ne kaikki kertovat kyvystäsi suoriutua työstä onnistuneesti. Kovat taidot ovat teknisiä taitoja, jotka voit saada ammatillisessa koulutuksessa tai erilaisilla kursseilla, kun taas pehmeät taidot ovat luonteenpiirteitä tai ominaisuuksia, jotka määrittävät miten toimit vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Siirrettävät taidot ovat taitoja, joita voit saada erilaisissa rooleissa, eri aloilla ja eri konteksteissa.

Esimerkkejä pehmeistä taidoista farmaseutin CV:ssä

 • Kommunikointitaidot
 • Yhteistyötaidot
 • Huolellisuus
 • Empatia ja myötätuntoisuus
 • Tiimityö
 • Ajanhallinta
 • Organisointitaidot

Esimerkkejä kovista taidoista farmaseutin CV:ssä

 • Lääkeannostelu
 • Farmaseuttinen osaaminen
 • Laadunvalvonta
 • Lääkejakelu
 • Farmaseuttinen tutkimus
 • Reseptien käsittely
 • Lääkkeiden yhteisvaikutuksen hallinta

Esimerkkejä siirrettävistä taidoista farmaseutin CV:ssä

 • Ongelmanratkaisu
 • Kriittinen ajattelu
 • Mukautuvuus
 • Asiakaspalvelu
 • Johtajuus
 • Analyyttiset taidot
 • Vuorovaikutustaidot
 • Projektinhallinta

Koulutustiedot farmaseutin CV:ssä

Jotta voit tehdä töitä farmaseuttina, sinun tulee hallita tiettyjä työkaluja ja osata alan käytäntöjä. Sinulla voi jo olla siirrettäviä taitoja aiemmasta työstä tai ehkä olet oppinut niitä opiskelemalla. Ne kannattaa silti lisätä erilliseen "Koulutus"-osioon. Katso alta osion tärkeimmät osat ja rakenne.

 • Oppilaitos
 • Tutkinnon tyyppi (esim. kandidaatti, maisteri, tohtori)
 • Sijainti
 • Päivämäärät, suoritusvuosi tai merkintä "nykyhetki"

Rakenne

[Tutkinnon nimi], [Oppilaitos], [Sijainti], [Päivämäärät, suoritusvuosi tai merkintä "nykyhetki"]

Esimerkkejä koulutuksesta farmaseutin CV:ssä

 • Farmasian kandidaatti, Helsingin yliopisto, Suomi, 2023-Nykyhetki
 • Farmaseutin tutkinto, Itä-Suomen yliopisto, Suomi, 2022
 • Proviisorin koulutusohjelma, farmaseutti ja proviisori, Itä-Suomen yliopisto, Suomi, 2021
 • Lääkealan perustutkinto, Turun ammatti-instituutti, Suomi, 2018

Yhteenveto

Nyt kun olet lukenut yllä olevat vinkit ja esimerkit, tiedät kaiken mitä tarvitset päästäksesi kilpailijoiden edelle. Olemme kertoneet, millainen hyvä farmaseutin ansioluettelo on, mitä osioita sen pitäisi sisältää ja miten tärkeää on, että se läpäisee automaattiset ohjelmistot. Hyödynnä asiantuntijoidemme vinkkejä laatiaksesi hyvän CV:n, joka esittelee taitojasi ja saavutuksiasi. Tee hakemus itsevarmasti ja anna taitojesi loistaa!

Lisää vinkkejä

 • Käytä yksinkertaista ja ammattimaista kieltä
 • Räätälöi CV hakemasi työpaikan mukaan
 • Lisää CV:n mukaan hakemus
 • Vältä persoonapronomineja CV:ssä (minä, me)
 • Älä käytä vanhentuneita tietoja
 • Oikolue CV virheiden varalta
 • Pyydä palautetta kokeneilta ammattilaisilta
 • Lue CV ja hakemus ääneen ennen niiden lähettämistä
 • Lisää vain ajantasaisia tietoja

Mitä seuraavaksi?

Etsitkö ammattimaista ja helppoa CV-mallia farmaseutin ansioluetteloa varten? Katso yli 9 malliamme, joiden avulla voit laatia räätälöidyn CV:n. Jos tarvitset nopean tarkistuksen tai haluat kirjoittaa CV:si kokonaan uudelleen, CV:n kirjoituspalvelumme auttaa sinua viimeistelemään ansioluettelosi ja korjaamaan virheet, jotta se sisältää oikeat avainsanat ja tarvittavat osiot, joita rekrytoijat etsivät. Alustallamme voit laatia räätälöidyn farmaseutin CV:n, saada palautetta alan ammattilaisilta ja liittää mukaan vakuuttavan hakemuksen, joka osoittaa pätevyytesi ja sopivuutesi työhön. Anna CVMakerin auttaa sinua saamaan unelmiesi farmaseutin työ jo tänään.

Luo ammattimainen CV nyt

UKK

Mitä farmaseutti tekee?

Farmaseutit ovat terveydenhuollon ammattilaisia, jotka vastaavat lääkkeiden jakelusta potilaille ja siitä, että lääkkeitä käytetään turvallisesti ja tehokkaasti. He tekevät yhteistyötä lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja käsittelevät potilaiden lääkityksiä, seuraavat lääkkeiden yhteisvaikutuksia ja sivuvaikutuksia. Farmaseutit tarjoavat myös neuvontaa itsehoitolääkkeistä ja yleisistä terveys- ja hyvinvointiasioista.

Millainen palkka farmaseutilla on Suomessa?

Palkka voi vaihdella esimerkiksi työkokemuksen, sijainnin ja organisaation koon mukaan. Suomessa farmaseutin keskipalkka on noin 3 235 euroa kuukaudessa. Yksityisellä sektorilla palkka on keskimäärin 3 281 euroa kuukaudessa ja kuntasektorilla 3 095 euroa kuukaudessa.

Miten pääsen farmaseutiksi?

Jotta voit työskennellä farmaseuttina Suomessa, tarvitset farmaseutin tutkinnon. Farmaseutiksi voi kouluttautua suorittamalla yliopistossa alemman korkeakoulututkinnon. Tutkintoja tarjoavat esimerkiksi Helsingin ja Itä-Suomen yliopistot. Tutkinnon kesto on noin 3 vuotta, joka sisältää 180 opintopistettä.

Mistä voin etsiä farmaseutin työpaikkoja?

Farmaseuttina voit tehdä töitä erilaisissa paikoissa, kuten apteekeissa tai sairaaloissa. Löydät työpaikkoja esimerkiksi seuraavista paikoista:


Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin