Näin kirjoitat graafisen suunnittelijan CV:n

Olet luova muotoilija, joka rakastaa huomiota herättäviä teoksia, mutta kun puhutaan CV:n kirjoittamisesta, ihmettelet yhtä lailla miksi et pääse haastatteluvaiheeseen. Totuus on, että CV:n ei tarvitse olla täynnä grafiikkaa. Oikeasti merkitystä on vain sisällöllä ja ulkoasulla. Tavoitteena on kertoa yksinkertaisesti kokemuksesta, taidoista ja saavutuksista, jotka osoittavat sinun olevan paras hakija. Jos sinulla on design-projekteja, ne kannattaa lisätä linkkinä tai lähettää portfolio erillisenä liitteenä.

Graafisten suunnittelijoiden ja yritysten on jatkuvasti lisättävä digitaalisuutta. Uravalinta graafisena suunnittelijana mahdollistaa joustavuuden riippumatta siitä, työskentelekö yritykselle vai freelancerina. Graafisen suunnittelijan urapolkuja voivat olla esimerkiksi:

 • Tuotesuunnittelija
 • Pakkaussuunnittelija
 • Pelisuunnittelija
 • Brändisuunnittelija
 • Animaatiosuunnittelija
 • Käyttäjäkokemuksen (UX) tai käyttöliittymän (UI) suunnittelija
 • Tuotantosuunnittelija
 • Luova johtaja
 • Teksti- ja typografiasuunnittelija

Tämä artikkeli on sinua varten, jos etsit muutosta tai sinua kiinnostaa, mikä tekee graafisen suunnittelijan CV:stä erinomaisen. Me tarjoamme uusimmat tiedot CV:n kirjoittamisesta, taitojen lisäämisestä ja annamme esimerkkejä eri tasoisista graafisen suunnittelijan CV:istä.

Luo ammattimainen CV nyt

CV:n kirjoittaminen: mistä aloitan?

Graafisen suunnittelijan CV ei poikkea tavallisesta CV:stä siinä, että sen tulee olla helppolukuinen ja selkeä rakenteeltaan. Olit sitten pätevä tai vasta uran alussa, lisää jonkinlainen portfolio, jolla esittelet taitojasi ja kiinnität huomiota tekniseen osaamiseesi. Oletko valmis oppimaan, miten kirjoitetaan graafisen suunnittelijan CV? Aloitetaan.

Graafisen suunnittelijan CV-pohja

Erikoistumisalastasi riippumatta suosittelemme käyttämään CV-pohjaa. CV-pohjan tarkoituksena on pitää kirjaa aiemmasta työkokemuksesta, taidoista tai saavutuksista yhdessä tiedostossa esimerkiksi Google Drivessa. Se tuntuu ehkä aikaavievältä, mutta kun pohjatyö on tehty, loppu sujuu helpommin.

 • Vinkki: Kirjaa työssä suorittamiasi tehtäviä ja projekteja ylös. Kun päivität CV:täsi, voit helposti lukea tiedot täältä virkistääksesi muistia. 

Graafisen suunnittelijan työpaikkakohtainen CV

Ura graafisena suunnittelijana on houkutteleva monestakin syystä, mutta alalla on myös kova kilpailu. Koska monet valitsevat luovan alan, sinun täytyy laatia hyvä graafisen suunnittelijan CV erottuaksesi joukosta. CV:n räätälöinnin tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Varmista, että käytät avainsanoja ja taitoja, joita työpaikkailmoituksessa on mainittu.

Graafisen suunnittelijan CV-esimerkki

HR-asiantuntijan CV-esimerkki

Lataa tämä graafisen suunnittelijan CV-esimerkki

Emilia on pätevä ja kokenut graafinen suunnittelija, jolla on näyttöä innovatiivisten ideoiden luomisesta ja toteuttamisesta eri kanavilla. Vuosien aikana hän on kartuttanut asiantuntijatietoa suunnittelusta ja työkaluista. Hänen aiempi, varsin graafinen CV:nsä vaati päivitystä, joten hän valitsi yksinkertaisen mutta modernin Berkeley-mallin.

Mitä graafisen suunnittelijan CV:n pitäisi sisältää? Vinkkejä ja esimerkkejä

Jos olet luova ajattelija, joka nauttii ideoiden luomisesta teknologian avulla, haluat ehkä toimia CV:si kanssa samoin. Rekrytoijat kuitenkin vilkaisevat CV:tä usein nopeasti ja automaattisten ohjelmistojen avulla, joten CV:n tulee olla selkeä ja oleellinen. Tavoitteena on esitellä tärkeimmät taidot, kokemus ja saavutukset, jotta voit kertoa niistä lisää haastattelussa. Ja kyllä, on erittäin suositeltavaa esitellä työn jälkiä hyvällä portfoliolla tai verkkosivulla, mutta graafisen suunnittelijan CV:tä varten tarvitset hyvin kirjoitetun ja selkeän CV:n.

Graafisen suunnittelijan CV, jonka löydät myöhemmin tästä artikkelista, on erinomainen esimerkki samoista pääasiallisista osioista, jotka lisätään kaikilla aloilla. Tutustu sen ulkoasuun, rakenteeseen ja sanavalintoihin, joiden avulla kerromme taidoista, kokemuksesta ja työasioista. Lisää tietoja voit lukea CV:n kirjoittamiseen liittyvistä artikkelistamme.

Graafisen suunnittelijan CV-profiili

CV-profiili on ensimmäinen mahdollisuutesi herättää rekrytoijan huomio. Se toimii käytännössä hissipuheena, jonka täytyy alkaa tehokkaalla lauseella. Sen tulee olla lyhyt ja ytimekäs, samoin kuin LinkedInissä tai muissa sosiaalisissa medioissa.

Graafisen suunnittelijan CV-profiilin tulisi hyvin kirjoitettuna sisältää työtehtävä, työvuodet ja oleelliset pehmeät taidot. Kannattaa myös keskittyä siihen, mikä tekee sinusta hyvän graafisen suunnittelijan – tai millaista työpaikkaa haet, varsinkin jos olet vasta valmistunut tai uraa vaihtamassa.

Aloitteleva graafinen suunnittelija

Vasta valmistunut graafinen suunnittelija, jolla on sertifikaatit käyttäjäkokemuksen (UX) ja käyttöliittymän (UI) suunnittelusta. Osaava perussuunnittelija ja Adobe-työkalujen käyttäjä, jolla on intohimoa design-ratkaisujen toteuttamiseen. Kokenut datan ja käyttäjäpalautteen käsittelijä, joka luo rautalankamalleja, prototyyppejä ja käyttäjävirtoja varmistaen jatkuvan testauksen ja palautteen arvioinnin.

Kokenut graafinen suunnittelija

Luova johtaja yli 15 vuoden kokemuksella asiakkaiden odotusten täyttämisestä ja ylittämisestä. Dynaaminen johtaja, joka motivoi, opastaa ja johtaa monialaisia tiimejä saavuttamaan projektien tavoitteita budjetissa. Intohimoinen ongelmanratkaisija ja innovatiivisten ratkaisujen kehittäjä loistavia vuorovaikutus- ja brändikehitystaitoja hyödyntäen.

Mitä taitoja graafisen suunnittelijan CV:n pitäisi sisältää?

Graafisella suunnittelijalla voi olla monenlaisia erikoistumisaloja, kuten brändisuunnittelu, markkinointi ja mainonta, tuotepakkaukset, käyttöliittymien suunnittelu tai painatus. Suuntautumisestasi riippumatta kannattaa varmistaa, että CV sisältää hakemaasi työpaikkaan sopivia taitoja.

Taitojen lisääminen graafisen suunnittelijan CV:en on melko yksinkertaista. CV:n pitäisi sisältää kovia, pehmeitä ja siirrettäviä taitoja. Joskus kannattaa kertoa myös teknisistä taidoista, kuten ohjelmistoista ja työkaluista. Voit esimerkiksi mainita Adobe Creative Suiten, mutta kerro siitä enemmän teknisissä taidoissa. Tarkat työkalut voi esitellä myös työkokemuksen tai koulutuksen ohessa. Lisää tietoa löydät taitoja koskevasta artikkelistamme.

Kovat taidot karttuvat yleensä harjoittelulla, koulussa tai työssä, ja ne on yleensä todistettavissa. Pehmeät taidot taas voivat olla luonteenpiirteitä, vuorovaikutustaitoja ja muita työhön liittyviä ominaisuuksia, jotka kehittyvät päivittäisessä elämässä. Siirrettävät taidot voidaan luokitella koviin, pehmeisiin ja vielä teknisempiin taitoihin, joita voivat olla esimerkiksi tietyt ohjelmistot tai työkalut.

Esimerkkejä graafisen suunnittelijan kovista taidoista

 • Projektinhallinta
 • Adobe Creative Suite
 • Luonnostelu
 • HTML/Web design
 • Design-strategia

Esimerkkejä graafisen suunnittelijan pehmeistä taidoista

 • Luovuus
 • Uteliaisuus
 • Ongelmanratkaisu
 • Tarkkuus
 • Intohimoisuus

Esimerkkejä graafisen suunnittelijan siirrettävistä taidoista

 • Ajanhallinta
 • Esitykset
 • Suunnittelu
 • Organisointi
 • Suullinen ja kirjallinen viestintä

Esimerkkejä graafisen suunnittelijan teknisistä taidoista

 • Adobe Photoshop
 • Sketch
 • Adobe Illustrator
 • Adobe InDesign
 • CorelDRAW Graphics

Työkokemus graafisen suunnittelijan CV:ssä: vinkkejä ja esimerkkejä työkokemuksen esittelyyn

Olit sitten kokenut tai vasta aloittamassa uraa graafisena suunnittelijana, rekrytoijat haluavat nähdä, mitä olet tehnyt ja saavuttanut. Saavutuksiin kuuluvat projektit, joissa olet ollut osallisena, asiakkaat, joita olet auttanut, harjoittelut tai uudet graafisen suunnittelun ohjelmistot. Arvokasta kokemusta voi saada monella tavalla. Esimerkiksi vapaaehtoistyö voi auttaa vahvan portfolion kasaamisessa.

Työhistorian tulisi sisältää vain hakemasi työpaikan kannalta oleelliset työpaikat. Oletetaan, että olet ollut työssä paikassa, joka ei välttämättä liity graafiseen suunnitteluun. Tässä tapauksessa voit strategisesti kirjoittaa työtehtävistä siten, että keskityt siirrettäviin taitoihin, jotka herättävät sekä rekrytoijan huomion että läpäisevät automaattiset ohjelmistot. Kerro aina vain totuudenmukaisia tietoja, jotta voit todistaa ne haastattelussa.

Suosittelemme luettelemaan työkokemuksen käänteisessä aikajärjestyksessä (tai nykyisestä vanhimpaan). Lisää yrityksen nimi, työsuhteen kesto ja sijainti, ja erittele vastuualueet ja merkittävät saavutukset. Näin rekrytoija saa kuvan käytännön työkokemuksestasi, varsinkin jos he etsivät juuri sinunlaistasi henkilöä. CV-blogistamme löydät myös lisää vinkkejä työkokemuksen lisäämiseen.

Koulutustiedot graafisen suunnittelijan CV:ssä

Suunnittelualalla täytyy osata tiettyjä työkaluja, prosesseja ja tekniikoita. Vaikka nämä voi oppia itsekin, on aina tärkeää todistaa osaaminen CV:ssä jollakin harjoittelulla, jos edelleen tarvitset virallisen koulutuksen. Ilmoita vain korkein koulutustaso, jos olet suorittanut korkea-asteen koulutuksen.

Graafisena suunnittelijana tarvitaan yleensä kuitenkin korkeakoulututkinto. Koulutusosion tulee muiden osioiden tapaan olla lyhyt ja ytimekäs. Jos olet vasta valmistunut tai harjoittelupaikkaa etsivä opiskelija, voit korostaa projekteja, olennaisia kursseja ja korkeita arvosanoja, joilla CV:si erottuu joukosta. Blogistamme voit lukea lisää taitopohjaisesta CV:stä tai vasta valmistuneen CV:stä.

 Koulutusosiossa on hyvä mainita seuraavat tiedot:

 • Koulu/oppilaitos
 • Tutkinto
 • Sijainti
 • Päivämäärät, suoritusvuosi tai merkintä "kesken".

Mitä sertifikaatteja graafisen suunnittelijan CV:ssä pitäisi olla?

Tämä osio on tärkeä heille, jotka ovat vaihtamassa alaa tai ovat suorittaneet monenlaisia koulutuksia. Sertifikaattien lisääminen osoittaa, että olet proaktiivinen ja oma-aloitteinen ja varmistat, että pysyt perillä alan trendeistä.

Tämä osio vaihtelee hakemastasi graafisen suunnittelijan työpaikasta riippuen. Useimmat työpaikat eivät vaadi sertifikaatteja tai lisenssejä. Joillakin graafisen suunnittelun aloilla niillä voi kuitenkin saada hyvän kilpailuedun. Joitakin tärkeitä sertifikaatteja graafisen suunnittelijan CV:ssä voivat olla esimerkiksi:

Miten tämä osio kannattaa siis rakentaa? Se on yksinkertaista. Luettele kaikki nykyiset sertifikaattisi ja siinä se. Suosittelemme käyttämään seuraavaa formaattia:

 • Kurssin nimi
 • Myöntäjä tai järjestäjä
 • Myöntämispäivä tai merkintä "kesken"

Luo ammattimainen CV nyt

Yhteenveto

Me toivomme, että tämä artikkeli auttoi ymmärtämään, mistä hyvä CV muodostuu ja miten kirjoittaa hyvä graafisen suunnittelijan CV. Nyt kun tiedät enemmän erilaisista urapoluista ja CV:n osioista, olet askeleen lähempänä menestystä.

Tämän artikkelin tärkein asia on yhtenäisyys ja yksityiskohtaisuus. Graafisen mallin valitseminen voi alkuun tuntua hyvältä idealta. Vaikka mallikin on tärkeä, sisältö on silti kaikkein tärkein.

Tässä on vielä muutama vinkki:

 • Varmista, että fontti on helppolukuinen.
 • Muokkaa CV:tä useita kertoja oikolukijan kanssa ja jaa se myös muille saadaksesi palautetta.
 • Vältä tyhjää tilaa ja tarpeettomia CV-osioita, jotka eivät liity hakemaasi työpaikkaan.
 • Varmista, että yhteystietosi, työkokemuksesi ja koulutustietosi vastaavat hakemuksesi tietoja.

Mitä seuraavaksi

Haluatko korjata tekstisi ristiriitaisuuksia tai parantaa sitä? Tutustu CVMakerin sivulla asiantuntevaan CV:n kirjoituspalveluun tai helppokäyttöiseen CV-työkaluun.

UKK

Onko ura graafisena suunnittelijana hyvä valinta?

Jos haluat yhdistää intohimosi taiteeseen, teknologiaan ja viestintään, niin kyllä. Graafisia suunnittelijoita tarvitaan joka alalla, joten mielenkiinnostasi ja kohdeyrityksestä riippuen se on loistava uravalinta.

Miten voin tulla graafiseksi suunnittelijaksi, jos minulla ei ole kokemusta?

Aloita rakentamalla portfolio freelancer-työllä tai kokeilemalla design-työkaluja tehdäksesi projekteja, jotka haluat jakaa. Tämän lisäksi ala verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa esimerkiksi verkossa ja seuraa graafisen suunnittelun uusimpia trendejä. Suorita verkkokursseja, joita voit sitten lisätä CV:en.

Mitä graafisen suunnittelijan CV:n pitäisi sisältää?

Portfolio, saavutukset ja tekninen osaaminen ovat tärkeitä tekijöitä graafisen suunnittelijan CV:ssä. Rekrytoijat haluavat nähdä työsi jälkiä, osaatko käyttää uusimpia työkaluja ja trendejä, ja mitä olet saavuttanut koulussa tai aiemmissa työpaikoissa.

Missä voin hakea graafisen suunnittelijan työtä?

CVMakerilla voit hakea ja hallita hakemuksia yhdessä paikassa. Myös LinkedIn on hyvä alusta, jota ammattilaiset käyttävät maailmanlaajuisesti. Jos sinulla on vahva LinkedIn-profiili, joka vastaa CV:si tietoja, se voi olla hyvä paikka hakea graafisen suunnittelijan paikkaa.

Mikä on paras malli graafisen suunnittelijan CV-pohjaksi?

Yhtä täydellistä CV-mallia ei ole, vaan paras ratkaisu on modernin CV-mallin ja hyvin kirjoitetun ja selkeärakenteisen sisällön yhdistelmä. Voit nopeuttaa CV:n kirjoitusprosessia valitsemalla jonkun yli 20 ammattimaisesta CV-mallistamme.

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin