Opas HR-asiantuntijan CV:n kirjoittamiseen: esimerkkejä ja vinkkejä, joilla pääset useampaan haastatteluun

Yrityksen menestys on hyvin paljon sen henkilöstöstä kiinni, ja siksi henkilöstöhallinto (HR) on elintärkeässä roolissa. HR on organisaation ydin, joten sen tulisi noudattaa työntekijäkeskeistä ajattelutapaa ja varmistaa, että työntekijät kokevat olevansa arvostettuja. HR-osasto hallitsee henkilöstöä eli työvoimaa. He ovat strategisia kumppaneita, jotka johtavat projekteja organisaation mission tueksi.

HR-ala tarjoaa monenlaisia urapolkuja aina HR-assistentista erikoistuneempiin rooleihin. HR-alalla voit työllistyä myös HR-generalistiksi, joka esimerkiksi rekrytoi, laskee palkat ja hoitaa hallinnollisia tehtäviä. Valitsemastasi urapolusta riippumatta on tärkeää kirjoittaa vahva, avainsanoja käyttävä CV, joka on räätälöity uratavoitteidesi mukaan.

HR-asiantuntijat ovat hyviä lukemaan työhön liittyviä asiakirjoja ja ymmärtävät strategisen CV:n kirjoittamisen tärkeyden, mukaan lukien hakijoiden seurantajärjestelmät (ATS). Aloittaminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Vähentääksemme epävarmuutta olemme laatineet vaiheittaisen ohjeen, josta löydät asiantuntijoiden vinkkejä ja esimerkkejä siitä, mikä tekee HR-asiantuntijan CV:stä erinomaisen.

Aloitetaan!

Luo ammattimainen CV nyt

CV:n kirjoittaminen: mistä aloitan?

CV:n räätälöinti hakemasi työpaikan mukaan on tärkeää, jotta onnistut saamaan HR-alan työpaikan. Tutustu huolellisesti yrityksen kulttuuriin ja työpaikan vaatimuksiin. Ennen tätä suosittelemme laatimaan CV-pohjan ja työpaikkakohtaisen CV:n. Näin voit tehokkaasti järjestää työkokemuksen, taidot ja saavutukset ja esitellä ne oleellisessa järjestyksessä hakemasi työpaikan kannalta.

HR-asiantuntijan CV-pohja

Kattava CV sisältää työkokemuksen, koulutuksen, kurssit, taidot ja saavutukset. Se toimii pohjana työpaikkakohtaisille CV:ille. Pitkässä juoksussa se voi auttaa sinua, koska et joudu kirjoittamaan jokaista CV:tä alusta, vaan voit kopioida tiedot CV-pohjastasi. Vaikka pohjan kirjoittaminen vie aikaa, sen avulla voit räätälöidä CV:t jokaiseen hakemukseen helposti. Luo erillinen asiakirja ja päivitä se säännöllisesti, kun opit uusia taitoja.

HR-asiantuntijan työpaikkakohtainen CV

Työpaikkakohtainen CV korostaa tietyn työpaikan kannalta (esim. HR-neuvonantaja tai HR-liiketoimintakumppani) oleellisia taitoja ja työkokemusta. Hyödynnä avainsanoja, lauseita ja työpaikkailmoituksen vaatimuksia (esim. kaksi vuotta rekrytointikokemusta) ja räätälöi CV niiden mukaan. Näin voit optimoida CV:si niin, että se läpäisee automaattiset ohjelmistot ja sisältää kaikki tärkeät tiedot. Sen avulla erotut myös muiden joukosta ja kasvatat mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun.

HR-asiantuntijan CV-esimerkki

HR-asiantuntijan CV-esimerkki

Lataa tämä CV-esimerkki PDF-tiedostona

Kokenut ja sertifioitu HR-liiketoimintakumppani, jolla on kokemusta liiketoiminnan kannalta menestyksekkäiden HR-strategioiden laatimisesta ja toteuttamisesta. Vahvuuksiani ovat vahvojen ihmissuhteiden rakentaminen, tehokas projektinhallinta, muutosjohtaminen ja jatkuvan parantamisen ilmapiirin ylläpitäminen.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitä tietoja HR-asiantuntijan ansioluettelon pitäisi sisältää? Vinkkejä ja esimerkkejä

CV:n kirjoittamistyyli vaihtelee eri tekijöiden perusteella. Näitä voivat olla esimerkiksi työkokemus, koulutus ja haettava työpaikka. On kuitenkin osioita, jotka on ehdottoman tärkeää sisällyttää CV:hen, ja toisaalta myös valinnaisia osioita. Kun CV:ssäsi on tärkeimmät tiedot, harkitse valinnaisia osioita, joilla voit erottua muiden hakijoiden joukosta.

Näin kirjoitat HR-asiantuntijan CV-profiilin

CV-profiili tai esittelyteksti on nopea katsaus siihen, kuka olet ja mitä tuot pöytään. Sen pitäisi koostua 4-6 lauseesta, jotka korostavat tärkeimpiä taitojasi, työkokemustasi ja saavutuksiasi. Korosta pehmeitä taitojasi CV-profiilissa. Kovat ja tekniset taidot taas kannattaa laittaa erilliseen taidoille tarkoitettuun osioon. Lue lisää CV-profiilista täältä.

HR-generalistin CV-profiiliesimerkki

HR-generalisti yli 5 vuoden kokemuksella työntekijöiden koko elinkaaresta. Minulla on kokemusta rekrytoinnista, työnantaja-työntekijäsuhteesta ja suorituksen johtamisesta. Ylläpidän positiivista ja tuottavaa yrityskulttuuria. Omaan vahvat kommunikointi- ja ongelmanratkaisutaidot, joiden avulla teen tehokasta yhteistyötä työntekijöiden ja johdon kanssa.

HR-päällikön CV-profiiliesimerkki

Kokenut HR-päällikkö, jolla on yli 10 vuotta kokemusta liiketoiminnan tavoitteiden mukaisten strategisten HR-aloitteiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Osaamisalaani ovat työntekijöiden sitouttaminen, rekrytointi ja suorituksen johtaminen. Olen sitoutunut monimuotoiseen ja inklusiiviseen työkulttuuriin, jonka varmistan vahvoilla johtajuus- ja kommunikaatiotaidoillani.

HR-johtajan CV-profiiliesimerkki

Strateginen HR-päällikkö ja dynaaminen johtaja yli 10 vuoden kokemuksella kestävien HR-aloitteiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Vahvuuksiani ovat työntekijöiden sitouttaminen ja liikevaihdon kasvattaminen suorituskeskeisen ja innovatiivisen yrityskulttuurin avulla.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitä taitoja HR-asiantuntijan ansioluettelo voi sisältää?

HR-taidot kannattaa lisätä ansioluetteloon kahdesta syystä: automaattisten ohjelmistojen vuoksi ja siksi, että annat työnantajille ytimekkään yleiskatsauksen osaamisestasi. Valitse 9 tärkeintä taitoasi, joilla osoitat kykysi tarjota arvokasta ja olennaista osaamista yritykselle. HR-taitojen lisääminen voi auttaa CV:täsi läpäisemään automaattiset ohjelmistot, jotka karsivat hakemuksia työpaikkailmoituksen avainsanojen mukaan.

Esimerkkejä kovista taidoista HR-asiantuntijan CV:ssä

 • Rekrytointi
 • Työntekijöiden työsuhteet ja sitouttaminen
 • Palkka ja työsuhde-edut
 • Perehdytys ja henkilöstön kehittäminen
 • HR-analytiikka ja raportointi

Esimerkkejä pehmeistä taidoista HR-asiantuntijan CV:ssä

 • Kommunikaatiotaidot
 • Päätöksenteko
 • Ongelmanratkaisukyky
 • Hallinto
 • Sopeutuvuus

Työkokemus HR-asiantuntijan ansioluettelossa

Hyvä HR-asiantuntijan CV vaatii muutakin kuin työpaikkojen luettelemisen ranskalaisilla viivoilla. CV:n tarkoitus on antaa mahdollisille työnantajille selkeää tietoa kyvyistäsi ja kokemuksestasi sekä uratavoitteistasi. Siksi on tärkeää esitellä työkokemus ytimekkäästi ja korostaa sekä tekemääsi työtä että saavutuksiasi sen aikana.

Esimerkki HR-assistentin työkokemuksesta

HR-assistentti

Yritysmaailma, Helsinki, Suomi, 2019 - 2022

Sovelsin vahvoja hallinnollisia taitojani avustaessani rekrytoinnissa, työpaikkailmoitusten julkaisussa, CV:iden karsimisessa, haastattelujen aikatauluttamisessa ja taustatarkistuksissa. Tein yhteistyötä HR-päällikön kanssa laatien perehdytysoppaita, käsitellen paperitöitä, perehdyttäen työntekijöitä ja varmistaen, että työntekijät noudattavat yrityksen käytäntöjä. Ylläpidin työntekijöiden tietoja ja päivitin HR-tietokantoja tarkkuudella ja luottamuksella.

 • Otin käyttöön uuden hakijoiden seurantajärjestelmän, minkä ansiosta työpaikat täytettiin 20 % lyhyemmässä ajassa.
 • Ohjasin ja toteutin koko yritykseen työntekijöiden sitoutumiskyselyn, minkä ansiosta työntekijöiden tyytyväisyys kasvoi 10 %.

Voit lukea lisää aiheesta työkokemukseen liittyvästä artikkelistamme.

Saavutukset HR-asiantuntijan CV:ssä

Saavutuksia on monenlaisia ja ne voi myös esitellä eri tavoin HR-asiantuntijan CV:ssä. Yksi tapa erottua joukosta on lisätä CV:hen erillinen osa, joka on omistettu työhön liittyville saavutuksille. Tämä korostaa kykyäsi tehdä tulosta ja kertoo mitattavia tuloksia. Lisäksi se kertoo menestyksestä, joka voi auttaa sinua erottumaan muiden hakijoiden joukosta. Lue lisää artikkelistamme, joka käsittelee saavutuksia CV:ssä.

Esimerkkejä kokeneen HR-asiantuntijan saavutuksista

 • Kehitin ja toteutin kattavan rekrytointiohjelman, joka johti 30 prosentin kasvuun työntekijöiden säilyttämisessä ja 20 prosentin laskuun palkkauskuluissa.
 • Johdin uutta yritysmuutosaloitetta, johon liittyi muun muassa yrityksen laajuiset rakenneuudistukset ja brändin muuttaminen, mikä johti toiminnan tehokkuuden parantumiseen sekä tasa-arvoisempaan ja sitoutunempaan työvoimaan.
 • Neuvottelin ja toteutin uusien työntekijöiden etupaketin, mikä johti 15 % alhaisempiin terveydenhuoltokuluihin ja lisäsi henkilöstön tyytyväisyyttä.

Koulutus HR-asiantuntijan ansioluettelossa

HR-asiantuntijan CV:ssä koulutus on todistus pätevyydestäsi ja osaamisestasi. Tämän avulla erotut muiden hakijoiden joukosta, sillä heillä voi olla eri tasoinen koulutus tai pätevyys. Voit käyttää koulutusta myös työkokemuksen esittelyyn ja todistaa, että olet pätevä hakija. Lue lisää opiskelijoille suunnatusta artikkelistamme, miten voit priorisoida koulutusosiota.

Esimerkki HR-asiantuntijan koulutuksesta CV:ssä

Henkilöstöhallinto - liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, Rastor instituutti, Helsinki, 2016 - 2017

Liiketalouden tradenomi, HR ja johtaminen, Laurea-ammattikorkeakoulu, Helsinki, 2012 - 2016

Sertifikaatit HR-asiantuntijan CV:ssä

Kun lisäät sertifikaatteja CV:hen, lisää sertifikaatin nimi, myöntäjä, päivämäärä ja mahdolliset akkreditointitiedot.

Esimerkkejä HR-sertifikaateista CV:ssä

People Management Certificate - HR-sertifikaatti, Professio, 2020

Lisäksi voit halutessasi sisällyttää osion nimeltä yhteistoiminta. Katso alla oleva esimerkki, kuinka se tehdään. CIPD-tutkinnon sisällyttäminen osoittaa, että hakija on saavuttanut tunnustetun ammattitason, jota arvostetaan HR-alalla. Lue artikkeli kursseista ja sertifikaateista saadaksesi lisätietoja.

Luo ammattimainen CV nyt

Yhteenveto

HR-asiantuntijan voi olla haastavaa laatia ansioluettelo, joka esittelee tehokkaasti työkokemuksen, taidot ja saavutukset. Oikeanlaisella lähestymistavalla, työkaluilla ja osaamisella voit kuitenkin erottua muiden hakijoiden joukosta. Huolellisesti laadittu HR-alan CV, joka osoittaa vahvuuksiasi ja saavutuksiasi, voi olla merkittävä tekijä haluamasi työpaikan saamisessa.

Mitä seuraavaksi?

Kun noudatat tarkkaa CV:n kirjoittamisprosessia, tutustut huolellisesti yritykseen ja hyödynnät oleellisia taitoja, voit kasvattaa mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun. Jos et ole vahva kirjoittaja tai tarvitset lisää inspiraatiota, ota yhteyttä CV-asiantuntijoihimme tai selaa CV-esimerkkejämme.

UKK

Mikä on paras HR-alan CV:n rakenne ja formaatti?

Paras CV-rakenne ja -formaatti on yleensä ammattimainen ja selkeä ulkoasu, joka on helposti luettava ja ymmärrettävä. Helppolukuisuuden kannalta suosittelemme käyttämään standardia fonttia, kuten Arial tai Times New Roman, ja kokoa 10-12. Käytä ranskalaisia viivoja, jotta CV on helposti selattavissa ja varmista, että ulkoasu on yhtenäinen erityisesti otsikoiden, rivivälien ja reunojen osalta. Pyri pitämään CV enintään kahden sivun mittaisena ja räätälöi se hakemasi työpaikan mukaan.

Millaisissa työtehtävissä HR-asiantuntija voi työskennellä?

Tässä on joitakin yleisiä työtehtäviä, joissa HR-asiantuntija voi Suomessa työskennellä. Muitakin työpaikkoja on toki valtavasti saatavilla.

 • HR-päällikkö/johtaja
 • Rekrytointipäällikkö/konsultti
 • Oppimis- ja kehityspäällikkö/-asiantuntija
 • Työsuhdepäällikkö/-neuvoja
 • Palkkaus- ja etuuspäällikkö/-asiantuntija
 • HR-liikekumppani
 • HR-konsultti

Miten voin kirjoittaa HR-alan CV:n, jos minulla ei ole työkokemusta?

HR-asiantuntijan CV:n laatiminen ilman aikaisempaa kokemusta voi olla pelottava tehtävä, mutta se on samanlaista kuin tavallisen CV:n laatiminen. Kun luot CV:tä ilman kokemusta, koulutusosion priorisointi on välttämätöntä, koska se osoittaa asiaankuuluvan akateemisen taustasi ja mahdollisesti hankkimasi koulutuksen tai sertifikaatit. Yksi tapa luoda osaamis- tai projektipohjainen CV on korostaa asiaankuuluvia kursseja, vapaaehtoistyötä tai projekteja, jotka esittelevät HR-taitojasi ja -kykyjäsi. Lisäksi koulutusohjelman kuvaileminen voi tarjota arvokkaita näkemyksiä asiaankuuluvista kursseistasi, tutkimuksestasi ja akateemisista saavutuksistasi. Lisäksi ohjelmiin, kuten työskentelyyn, harjoitteluihin tai oppisopimuskoulutukseen, tutustuminen voi tarjota käytännön kokemusta ja lisätä arvokkaita työhön liittyviä taitoja CV:hen.

Mikä CV-malli sopii parhaiten HR-alalle?

Täydellistä CV-mallia ei ole, vaan CV:n rakenne ja sisältö ovat ne tekijät, jotka auttavat sinua pääsemään useammin haastatteluun. CVMaker tarjoaa yli 20 ammattimaista CV-mallia, jotka tekevät kirjoittamisesta helpompaa. Voit luoda ja muokata CV:itä ja hakemuksia ilman huolta formatoinnista ammattimaisella CV-työkalullamme.

Luo ammattimainen CV nyt

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin