Miten kirjoittaa täydellinen markkinointialan CV? Katso vinkit, esimerkit ja CV-mallit!

Tämä voi tulla järkytyksenä, mutta monet markkinointialan osaajat osaavat markkinoida tuotteita ja saavuttaa kampanjatavoitteita, mutta eivät osaa tehdä vaikuttavaa markkinointialan CV:tä. Huono puoli tässä on se, että he menettävät mahdollisuuksia osaamassaan työssä. CV on myyntipuhe, ja jos et osaa myydä itseäsi, se vaikuttaa huonosti mahdollisuuksiisi. Esillepano on aivan yhtä tärkeää. Käytä siis ammattimaisesti suunniteltua cv-mallia. Jos ansioluettelosi kaipaa vielä viilausta, lue lisää ja selvitä, miten saat sen erottumaan ja miten voit saada sen avulla markkinointialan töitä.

Luo ammattimainen CV nyt

Miten kirjoittaa markkinointialan CV

Nykymaailman kilpailevilla markkinoilla yritykset taistelevat samoista asiakkaista. Siksi sinun täytyy todistaa, että voit voittaa asiakkaita yritykselle. Jotta CV:si herättää huomiota, sinun täytyy tuntea kohdeyleisösi. Tässä tapauksessa siis yritys, joka tarjoaa työpaikkaa. Mitä tekniikoita heillä käytetään? Miten voit parantaa heidän markkinointiviestiään tuottaaksesi parempaa tulosta? Kun tiedät yrityksen rekrytointitarpeet, räätälöi ansioluettelosi heidän vaatimustensa mukaisesti. Korosta myös vahvuuksiasi alalla. Oletko hyvä online- tai offline-markkinoinnissa? Kun kerrot taidoistasi, varmista, että ne ovat olennaisia hakemasi työpaikan kannalta.

CV-esimerkki – Markkinointi – Stanford-malli


markkinointialan CV

Lataa tämä cv-esimerkki – Markkinointi

Yleisiä markkinointialan työpaikkoja

Digitaalinen markkinointi on laaja ala, jolla on lukuisia erilaisia työpaikkoja. Alan työpaikoissa roolit ovat vaihtelevia ja ne vaativat ainutlaatuisia taitoja ja alan tietämystä. Tässä on joitakin alan työpaikkoja:

Markkinointiasiantuntijat

Heidän työnsä on luoda mainoskampanjoita, jotka tukevat yrityksen kasvua. Markkinatutkimuksen avulla he määrittävät markkinoiden trendejä ja tuotetyyppejä, joilla on kysyntää. Markkina-analyysin tehtyään he esittävät havaintonsa johdolle toteutettavaksi.

Sosiaalisen median vastaava

Sosiaalisen median vastaavat rakentavat yrityksen bränditietoisuutta sosiaalisessa mediassa ja verkkomarkkinointikampanjoiden avulla. He päivittävät yrityksen sosiaalista mediaa olennaisella sisällöllä ja säännöllisillä julkaisuilla saadakseen liidejä ja myyntiä. Tarkalla mediatrendien seurannalla he voivat muokata yrityksen sosiaalista mediaa mainostavoitteiden saavuttamiseksi.

SEO-asiantuntija

Hakukoneoptimoinnin asiantuntijat varmistavat, että yrityksen sivut ovat näkyvissä ja korkealla sijalla hakukoneissa, jotta sivustolla on liikennettä. He käyttävät useita SEO-taktiikoita, kuten sivun optimointi avainsanoilla, sivuston nopeuden parantaminen ja mobiilioptimointi. Sivuston optimointi sisältää myös ”on-page”-hakukoneoptimointia, kuten sivuston otsikoiden optimointia, otsikkotägejä, metatägejä ja linkkien rakennusta. SEO-asiantuntijat voivat analysoida taktiikoidensa suorituskykyä ja säätää niitä parempien tulosten saavuttamiseksi.

Sisältöasiantuntija

Sisältöasiantuntijat selvittävät, millainen sisältö tehostaa hakukonenäkyvyyttä. Työ sisältää myös blogipostausten, mainosten ja yrityksen uutiskirjeiden kirjoittamista. He myös varmistavat, että sivustolle julkaistaan olennaista sisältöä, joka lisää asiakkaiden sitoutumista sivustolla.

Tuotepäällikkö

Tuotepäälliköt valvovat tuotekehitystä ja varmistavat, että ne täyttävät kuluttajien tarpeet. Useimmat asiantuntijat keksivät tuoteideoita alan tutkimusten ja asiakkaiden kanssa käydyn vuorovaikutuksen perusteella. He käyttävät ostajatietämystään keksiäkseen tuotteita, jotka täyttävät ostajien tarpeet ja kasvattavat yrityksen tuottavuutta. Työ sisältää myös tuotantoprosessien kokonaisvaltaista seurantaa ja sen valvomista, että kulut eivät ylitä budjettia.

Markkinointianalyytikko

Analyytikko selvittää tarjouskampanjoiden tehokkuutta tutkimalla ja arvioimalla trendejä. Heidän työnsä sisältää tiedonkeruuta ja tiedon hyödyntämistä parempien digimarkkinointisuunnitelmien luomiseksi, jotta ne lisäävät yrityksen kannattavuutta.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitä tietoja laittaa ansioluetteloon?

Ansioluetteloon kannattaa lisätä seuraavat osiot:

1. Yhteystiedot
Kerro CV:n yläosassa koko nimesi, kansallisuutesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot helpottavat työnantajia ottamaan sinuun yhteyttä haastattelua varten.

2. CV-profiili
Yhteystietojen alle kannattaa laittaa parin lauseen yhteenveto, jossa korostat ominaisuuksiasi ja kokemuksia, jotka ovat olennaisia hakemasi työn kannalta. Ammattiprofiilisi kertoo rekrytoijalle, miksi sinua kannattaa harkita työhön.

3. Koulutustausta
Erittele koulutushistoriasi korkeatasoisimmasta matalimpaan. Koska digitaalinen markkinointi on kilpailullinen ala, kehittävien kurssien tai konferenssien mainitseminen voi saada sinut erottumaan muiden hakijoiden joukosta. Kurssit osoittavat myös sitoutumisestasi ja halustasi menestyä.

4. Työkokemus
Kun kerrot työhistoriastasi, pyri olemaan mainitsematta rooliasi. Kerro sen sijaan saavutuksistasi ja siitä, miten edistit työnantajasi myyntiä. Käytä myös alan termistöä korostaaksesi osaamistasi alalla.

5. Taidot
Mitä kovia ja pehmeitä taitoja sinulla on, jotka sopivat haluamaasi työhön? Vaikka sinulla ei olisi kokemusta, kerro taidoista, joita olet saanut vapaaehtoistyössä tai yliopistossa. Mainitse erikoismarkkinointitaidoista ja piirteistäsi, jotka sopivat hakemaasi työhön.

6. Kiinnostuksen kohteet
Tämä on vapaaehtoinen osio, jossa voit kertoa harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista. Harrastukset osoittavat, että olet kokonainen ihminen. Älä kuitenkaan valehtele harrastuksistasi.

Mitä kirjoittaa esittelytekstiin?

Esittelyteksti tai profiili on ensimmäinen osio, jonka rekrytoija lukee. Sen tulisi siis tehdä vaikutus, jos haluat rekrytoijan lukevan loputkin ansioluettelostasi. Miten saat sen herättämään huomiota?

Tunne kohdeyleisösi

Mitä rekrytoija hakee työntekijässä? Kun tiedät, mitä yritys etsii, räätälöi esittelysi sen mukaiseksi. Lähde liikkeelle niillä ominaisuuksilla ja kokemuksella, joka on arvokasta rekrytoijalle, niin saat hänen huomionsa.

Osoita, millä annat arvoa

Ainutlaatuiset kykysi ja taitosi, jotka erottavat sinut muista hakijoista, antavat arvoa yritykselle. Osoita siis rekrytoijalle, että tuot mukanasi arvoa yritykseen.

Käytä tilastoja

Työpaikkojen ja taitojen luettelointi esittelytekstissä ei vakuuta rekrytoijaa siitä, että pystyt työhön. Sinun täytyy korostaa taitojasi todisteilla, kuten tilastoilla ja luvuilla. Jos mainostekniikkasi tehosti myyntiä, mitkä ovat tarkat numerot?

Tässä on muutama esimerkki profiilitekstistä:

Esimerkki 1: Missio-orientoitunut digitaalinen markkinoija, jolla on yli viiden vuoden kokemus tarjousaloitteista. Olen verkkomarkkinoinnin ja liidien nurturoinnin asiantuntija. Aiemmassa työssäni kasvatin vierailijakäyntien kestoa kahdeksaan minuuttiin.

Esimerkki 2: Tulostavoitteinen mainontapäällikkö, jolla on kattava kokemus sisäisistä mainostekniikoista. Minulla on erinomaista pelisilmää designille ja yleisöviestinnälle.

Esimerkki 3: Motivoitunut sosiaalisen median vastaava kolmen vuoden kokemuksella. Minulla on vahvat analyyttiset taidot ja olen kiinnostunut sosiaalisen median kampanjoista. Omaan vahvat vuorovaikutus- ja kommunikointitaidot ja toimin hyvin paineen alla.

Mitä taitoja tai pätevyyksiä markkinointialan asiantuntijan on tärkeä mainita?

Markkinointialan asiantuntijana sinun täytyy mainita alakohtaisia taitoja, jotta erotut joukosta. Lisäksi jos yritys käyttää karsintaohjelmaa, CV:si täytyy sisältää avainsanoja sen läpäistäkseen. Näitä taitoja kannattaa mainita:

Tiettyjen mainontatekniikoiden osaaminen

Tuotemarkkinointi on laajaa, ja osaamisalastasi riippuen joitakin kanavakohtaisia taitoja ovat PPC, liidien nurturointi, videoeditointi, sisällöntuotanto, web design ja mobiilioptimointi. Jos haet SEO-asiantuntijan paikkaa, avainsanatutkimuksen ja sisällöntuotannon tulisi olla listasi kärjessä.

Ohjelmisto-osaaminen

Tarjouskampanjat vaativat työkalujen käyttöä onnistuakseen. Sinun täytyy osata esimerkiksi Microsoft Officea, Photoshopia, sähköpostiautomaatiota, videoeditointityökaluja ja design-työkaluja. Olennaisten työkalujen ja ohjelmistojen osaaminen antaa sinulle kilpailuedun.

Ohjelmointikielet

Listaa ne koodikielet, joiden tiedät olevan hyödyksi työssä. Jopa aiemmin käyttämäsi sisällönhallintajärjestelmät voivat viedä sinut muiden hakijoiden edelle.

Miten erottua muiden hakijoiden joukosta?

Käytä tilastoja ansioluettelossasi

Sen sijaan, että luetteloisit vastuita työhistoriassasi, korosta saavutuksiasi ja käytä tilastoja osoittaaksesi ne.

Käytä erottuvaa CV-pohjaa

Luettuaan useita hakemuksia putkeen rekrytoija on tylsistynyt, joten erottuvat CV-malli voi säästää CV:si joutumasta roskakoriin. Käytä hieman väriä; se sopii kyllä mainontamaailmassa, mutta pidä se silti hienostuneena. Voit myös käyttää kahden palkin mallia, koska sitä on helpompaa lukea.

Käytä tehokkaita toimintasanoja

Toimintasanat saavat rekrytoijan lukemaan ansioluettelosi. Käytä esimerkiksi sellaisia sanoja kuin ”suunnittelin mainontasisältöä” sen sijaan, että sanoisit ”vastuussa suunnittelusta”. Toimintasanat tekevät ansioluettelostasi vähemmän tylsän.

Millaisia luonteenpiirteitä työnantaja hakee?

Tehokas kommunikoija: tehokkaat kommunikointitaidot ovat elintärkeitä markkinointialalla. Sinun täytyy olla asiantuntija viestiesi räätälöinnissä yleisökohtaisesti.

Ongelmanratkaisija: uusien liidien tuominen yritykselle voi olla haastavaa ja joskus kampanjoissa tulee mutkia matkaan. Työ vaatii siis jonkun, joka osaa ajatella ja keksiä ratkaisuja.

Luovuus: sinun täytyy olla innovatiivinen ja keksiä ainutlaatuisia kampanjoita, jotka lisäävät myyntiä.

Vuorovaikutustaidot: useimmat markkinointityöt tehdään ryhmissä. Siksi sinun tulee osata toimia hyvin muiden kanssa, jotta voit saada työn.

Mitä muita tietoja markkinointialan asiantuntijan kannattaa mainita?

Kykysi markkinoinnin parissa eivät vahvista hakemustasi, jos väitteillesi ei ole todisteita. Lisää siis linkki töihisi. Se voi olla verkkomarkkinoinnin portfolio, LinkedIn-profiili, oma blogi tai ammattitason sosiaalisen median sivut. Se antaa rekrytoijalle nopean katsauksen kyvyistäsi ja saavutuksistasi.

Kuten aiemmin mainittiin, markkinointialan työhön kuuluu taitojesi myyminen, jonka pitäisi olla helppoa markkinointialan asiantuntijoille. Jos hyödynnät kommunikointitaitojasi, erotut muiden hakijoiden joukosta.

Luo ammattimainen CV nyt

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin