Miten tehdä paras kaupanalan CV? Katso vinkit & esimerkit!

Kaupanala kasvaa nopeasti, joten se houkuttelee paljon työnhakijoita. Alalla on matala kynnys hakea ja se voi työllistää kouluttamattomia ihmisiä, jos heillä on muita taitoja. Jos haluat saada jalkasi oven väliin, hakemuksen pitäisi antaa hyvä vaikutelma. CV ei saa siis mennä pieleen. Onneksesi tämä opas auttaa sinua muotoilemaan ansioluettelosi niin, että se erottuu joukosta, ja voit saada haastattelun kaupanalalta.

Luo ammattimainen CV nyt

Miten kirjoittaa CV kaupanalalle?

Kaupanalan työt ovat työkeskeisiä, vastuullisia ja vaativat paineensietokykyä. Sinun täytyy olla jaloillasi koko päivän auttamassa asiakkaita, ja silti hyllyttää tehokkaasti. Työnantajat hakevat aina työntekijöitä, jotka ovat sopeutumiskykyisiä, organisoituneita ja monipuolisen taitavia. Jos siis haluat erottua muiden hakijoiden joukosta, CV:n tulisi olla vaikuttava. Työn kannalta oleellisten taitojen korostaminen antaa sinulle etulyöntiaseman. Jopa ilman aiempaa kokemusta taitosi voivat viedä sinut haastatteluun, koska ne osoittavat sopivuutesi työhön. Kannattaa siis pohtia taitoja, jotka voivat lisätä arvoasi yritykselle, ja lisätä ne ansioluetteloosi.

Yleisiä työpaikkoja kaupanalalla

Muiden nopeasti kasvavien alojen tapaan kaupanalalla on lukuisia työpaikkamahdollisuuksia aina kausityöntekijöistä vakituisiin työntekijöihin. Johonkin alla olevista paikoista hakeminen voi olla ensimmäinen paikkasi tai yksi virstanpylväs kaupanalan urallasi:

Vähittäiskaupan myyjä

Toimitilalliset kaupat tarvitsevat työntekijöitä, jotka tehostavat heidän myyntiään. Vähittäiskaupan myyjät toimivat suoraan asiakkaiden kanssa auttamalla heitä tekemään ostoksia. He ovat vastuussa myös myymälän siisteydestä, hyllytyksestä ja asiakkaiden rahastamisesta. Kun myymälään tuodaan tavaraa, myyjät hoitavat inventaarion. He varmistavat, että kauppa sujuu ja he tehostavat myyntiä.

Asiakaspalveluedustaja

Asiakasmäärän kasvaessa hoidettavana on useampia asiakkaita. Asiakaspalveluedustaja hoitaa puheluita, chat-palveluita, vastaa sähköposteihin ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin sosiaalisessa mediassa. He hoitavat myös reklamaatiot sekä palautukset ja hyvitykset. Asiakkaat, joilla on ongelmia, ovat usein kärsimättömiä ja joskus epäkohteliaita. Siksi työ vaatii tekijän, joka on kärsivällinen ja hyvä ongelmanratkaisija.

Kassamyyjä

Kun asiakkaita on paljon, myymälät tarvitsevat erillisiä kassamyyjiä nopeuttamaan ostoprosessia. Kassamyyjät tekevät kuitenkin muutakin kuin rahastavat. He auttavat asiakkaita palautuksissa ja tuotteiden vaihdossa. He myös kertovat asiakkaille tarjousten saatavuudesta ja kanta-asiakasjärjestelmistä. He pitävät kirjaa saaduista rahamääristä ja hallitsevat kassavirtaa.

Myymäläpäällikkö

Suurissa myymälöissä täytyy olla myymäläpäällikkö, joka valvoo toimintaa ja varmistaa, että kaikki sujuu hyvin. Päällikkö voi myös olla vastuussa työntekijöistä, budjetoinnista ja turvallisuus- ja toimintakäytäntöjen noudattamisesta. He edustavat omistajan etuja. Myymäläpäällikön työ vaatii vahvoja johtajuustaitoja ja sosiaalisia taitoja yrityksen resurssien organisoimiseksi ja tuottavuuden varmistamiseksi.

CV esimerkki – Myymälänhoitaja - Standford-malli

CV esimerkki – Myymälänhoitaja

Lataa tästä

Yllä olevassa ansioluettelossa töitä hakee jo kokemusta kartuttanut nainen, joka etsii uusia haasteita. Hänen suuri vahvuutensa on vankka työkokemus ja monipuoliset työtehtävät, jotka hän selkeästi on kirjoittanut ansioluetteloon. Lisäksi CV erottuu joukosta selkeällä profiilitekstillä, jossa hän kertoo haluamastaan työstä ja sen tuomista haasteista. Myös monipuolinen kielitaito ja esimies- sekä tiimityöskentelytaidot nähdään varmasti suurena etuna työnantajan silmissä.

Mitä CV:ssä kannattaa mainita?

Ennen kuin alat kirjoittaa ansioluetteloasi, sinun täytyy valita sen muoto. Määritä ensin, onko sinulla tarpeeksi työkokemusta työhön. Jos olet uusi alalla, eikä sinulla ole paljon kokemusta, taitoihin perustuva CV auttaa sinua pääsemään haastatteluun. Jos taas haluat ylennyksen ja sinulla on riittävästi työkokemusta, käytä käänteistä aikajärjestystä. Ansioluettelon pitäisi sisältää seuraavat:

1. Personal Information
Yhteystietojen, esimerkiksi nykyisen osoitteen, kertominen on erittäin tärkeää, mikäli rekrytoija haluaa ottaa sinuun yhteyttä. Varmista, että yhteystiedot ovat helposti saatavilla heti yläosassa.

2. CV Profile
Se on yhteenveto vahvimmista taidoistasi ja myyntivalteistasi. Yhteenveto voi sisältää myös syysi hakea työpaikkaa. Profiiliteksti on ansioluettelosi tärkein osa, koska se korostaa luonnettasi.

3. Työkokemus
Kerro työhistoriastasi käänteisessä järjestyksessä, eli aloita viimeisimmästä työpaikasta. Vastuualueiden kertomisen lisäksi kannattaa mainita myös merkittävät saavutukset. Esimerkiksi sellaisen muutoksen johtaminen, joka kasvatti myyntiä 20 %. Jos mainitset saavutukset, varmista, että kerrot roolistasi niiden saavuttamisessa.

4. Koulutus
Kerro koulutuksellisesta taustastasi ja mainitsemisen arvoisista saavutuksista. Jos sinulla ei ole paljoa työkokemusta, kerro pätevyyksistäsi ennen työkokemusta. Mainitse myös muut ammattikurssit; ne osoittavat, että haluat kehittyä.

5. Taidot ja pätevyydet
Taidot kannattaa mainita, jos ne ovat oleellisia hakemasi työpaikan kannalta. Vaikka sinulla ei olisi työkokemusta, hyvin selitetyt taidot voivat viedä sinut haastatteluun.

6. Kiinnostuksen kohteet
Harrastuksien on tarkoitus murtaa jää haastattelun aikana, mutta niistä kertominen on vapaaehtoista. Mikäli sinulla ei ole mitään jännittäviä harrastuksia, jotka kannattaisi kertoa ansioluettelossa, ohita tämä osuus.

Miten kirjoittaa täydellinen profiiliteksti?

Profiiliteksti on myyntipuhe, ja koska työnantajat ovat kiinnostuneita asenteestasi, sinun täytyy osoittaa luonteesi. Kyse ei ole kokemuksistasi, vaan tekemästäsi vaikutuksesta, jos sinut palkataan. Käytä konkreettisia esimerkkejä ja räätälöi tavoitteesi yrityksen vision ja tavoitteiden mukaan. Päämääränä on osata joitakin työpaikkailmoituksessa mainittuja taitoja, jotta saat rekrytoijan huomion. Jos vain kirjoitat olevasi hyvä, etkä määrittele saavutuksiasi, ansioluettelostasi tulee tylsä.

Tässä on joitakin esimerkkejä:

Esimerkki 1: Yli kolmen vuoden kokemuksella olen omistautunut asiakaspalveluedustaja, jota motivoi nopeatempoinen työympäristö. Hoidan keskimäärin 40 asiakaskohtaamista päivässä, ja tavoitteeni on päästä käyttämään sosiaalisia taitojani johtavassa asemassa.

Esimerkki 2: Kokenut myyjä, jonka intohimona on asiakaspalvelu. Olen keskittynyt ja omistautunut tarjoamaan erinomaisen ostoskokemuksen.

Esimerkki 3: Ennakoiva ja asiakaskeskeinen myyjä yli kahden vuoden kokemuksella. Valttejani ovat erinomainen asiakaspalvelu, tiimityö ja todistettavasti kasvavat tuotot lisämyynnillä.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitkä ovat tärkeitä taitoja tai pätevyyksiä, jotka kannattaa mainita kaupanalan työhakemuksissa?

Rekrytoijat arvostavat oleellisuutta, joten mistä sitten tiedät, mikä on oleellista ansioluetteloosi? Tee luettelo työtarjouksessa olevista taidoista ja merkitse ne, mitä osaat. Joitakin kaupanalalla tarvittavia taitoja ovat:

Inventaariotaidot: kaupassa työskentely sisältää hyllyttämistä ja tuotteiden oikeiden paikkojen varmistamista. Kaupassa myös valvotaan inventaariotasoja niin hyllyssä olevien kuin näyteikkunoissakin olevien tuotteiden osalta.

IT-taidot: sinun täytyy osata toimia tietokoneiden, sähköisten kassojen ja myyntijärjestelmien kanssa. Tiedonhallintajärjestelmien osaaminen voi olla myös kätevää ostotrendien hallinnassa. Myös online-tilausten tietojen analysointi on oltava tehokasta myynnin kasvattamiseksi.

Markkinointitaidot: sinun täytyy osata vakuuttaa asiakkaat ostamaan tuote. Sinun tulisi osata muokata viestiäsi yleisölle kohteen mukaan ja vakuuttaa heidät toimimaan.

Organisointitaidot: kaupanalalla sinulla on paljon tehtävää, kuten hyllytys, asiakkaiden avustaminen, tuote-esittely ja näyteikkunoiden organisointi. Siksi sinun tulee olla hyvä monitaituri ja organisoitunut, jotta kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Miten saat itsesi erottumaan muiden hakijoiden joukosta?

Käytä selkeää ja yhtenäistä CV-mallia Ansioluettelon pitäisi olla selkeä ja helposti luettavissa niin näytöltä kuin paperiltakin. Vältä siis hienoja fontteja ja värejä; mustavalkoinen vie viestin paremmin perille. Kirjoita lyhyesti ja pidä pituutena enintään kaksi sivua, sillä rekrytoijalla on vain pari sekuntia aikaa lukaista CV nopeasti läpi.

Vältä välejä ansioluettelossa Varmista, että kaikki päivämäärät sitovat työhistoriasi yhteen. Selitä mahdolliset välit välttääksesi väärinymmärryksiä. Jos olet ollut poissa työelämästä, korosta tuona aikana suorittamiasi taitoja ja kehittäviä kursseja.

Räätälöi CV työpaikan mukaan Kerro taidoista työpaikkailmoituksessa mainittujen vastuualueiden mukaan. Ansioluettelon muokkaaminen on nykypäivänä helppoa, sillä useimmat rekrytoijat kertovat työn vaatimuksista tarkasti.

Osoita taitosi Kun kerrot saavutuksistasi tehokkaasti, tarvitset todisteita osoittaaksesi taitosi. Käytä kaavioita ja tilastoja korostaaksesi saavutuksiasi.

Mitä luonteenpiirteitä työnantajat etsivät?

Erinomaiset kommunikointitaidot: kaupanalalla puhutaan asiakkaille päivän aikana. Siksi sinun tulee olla hyvä kommunikoimaan eri kanavilla.

Tarkka: sinun tulee olla kiinnostunut tuotteista, riittävästä hyllytyksestä ja myymälän sujuvasta toiminnasta.

Ongelmanratkaisukyky: asiakkaiden kanssa ilmenee toisinaan ongelmia, ja sinun tulisi olla asiantunteva ongelmatilanteiden nopeassa ratkaisussa.

Mitä muita tietoja on tärkeää mainita kaupanalan hakemuksissa?

Kun etsit työpaikkaa, varmista aina, että CV:si sisältää hakemaasi työpaikkaan liittyviä avainsanoja. Jos esimerkiksi haluat asiakaspalvelutyöhön, mainitse asiakaspalveluun liittyviä sanoja ja taitoja. Rekrytointiohjelmistoa käyttävät rekrytoijat suodattavat yleensä hakijat avainsanojen mukaan. Jos et siis käytä avainsanoja, ansioluettelosi ei välttämättä päädy heidän käsiinsä.

Haastatteluun pääsemisen salaisuus on antaa rekrytoijalle riittävästi tietoja, jotka osoittavat kyvykkyytesi tehdä työtä. Kerro kuitenkin yhtä lailla myös saavutuksistasi.

Luo ammattimainen CV nyt

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

Ansioluettelokoneella voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin