Haluatko tehdä Europass-ansioluettelon? Näin teet sen!

Europass-ansioluettelo on kansainvälisesti tunnettu ympäri Eurooppaa, myös Suomessa! Europass-ansioluettelon tarkoitus on, että CV:n ulkoasu, formaatti ja rakenne on sama kaikilla työnhakijoilla. Tällainen ansioluettelo kiinnostaa henkilöitä, jotka hakevat työtä Euroopan sisällä, mutta eivät ole varmoja, täyttääkö CV tietyn maan vaatimukset. Europass-ansioluettelolla onnistut varmasti ja tiedät, että CV:si täyttää kaikki vaaditut asiat.

Europass-ansioluettelopohja

Europass cv

Lataa Europass-ansioluettelopohja

Luo ammattimainen CV nyt

Millainen Europass-ansioluettelon rakenne on?

Europass-ansioluettelo ei juurikaan eroa nykyaikaisesta ansioluettelosta. Jos niitä verrataan keskenään, huomaat, että ne vastaavat toisiaan suuresti. Europass-ansioluettelo koostuu seuraavista osa-alueista:

 • Yhteystiedot
 • Haluttu työpaikka/ala
 • Työkokemus
 • Koulutus
 • Taidot

Europass-ansioluettelon hyvät ja huonot puolet

Hakemastasi työpaikasta riippuen Europass-ansioluettelossa on erilaisia hyviä ja huonoja puolia. Luettelemme niistä yleisimmät, jotta voit pohtia niitä ja päättää itse, sopiiko tällainen ansioluettelomalli sinulle!

Hyviä puolia ovat:

 • Europass-ansioluettelo on kansainvälisesti tunnettu rekrytoijien ja yritysten keskuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun he avaavat ansioluettelosi, he ymmärtävät sen ulkoasun, formaatin ja rakenteen. Näin rekrytoijat voivat keskittyä vain ansioluettelon sisältöön
 • Taidot, pätevyydet ja kyvyt tulee kerrottua lyhyesti, selkeästi ja tehokkaasti
 • Erityisen hyödyllinen ihmisille, jotka hakevat työpaikkaa Euroopan sisällä

Huonot puolet:

 • Vaikea erottua joukosta
 • Ei sovi kaikille alasta riippuen
 • Vain yhden standardin malli
 • Voi vaikuttaa persoonattomalta
 • Vaikea vaihtaa aikajärjestystä

Luo ammattimainen CV nyt

Vaihtoehtoisia malleja

Haluatko erottua joukosta ja osoittaa luovuutesi? Erilaisia malleja on monia. Esimerkiksi graafiseen työhön hakiessa luovuudella on todella suuri rooli, jonka haluat osoittaa ansioluettelossasi. Valitettavasti tämä ei ole mahdollista Europass-ansioluettelossa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää seuraavia malleja:

Useimmat ihmiset tietävät Europassin Europass-ansioluettelon ansiosta. Europassi on kuitenkin muutakin kuin CV. Europassi koostuu useista erilaisista asiakirjoista, jotka yhdessä muodostavat Europassin. CV:n lisäksi passi koostuu seuraavista asiakirjoista:

 • Kielipassi
 • Liikkuvuustodistus
 • Ammatillisten tutkintotodistusten kansainväliseen käyttöön tarkoitettu liite
 • Korkeakoulututkintotodistuksen kansainväliseen käyttöön tarkoitettu liite.

Kielipassi

Euroopan kielipassilla voit osoittaa kielitaitosi tason kansainvälisten standardien mukaisesti. Lisäksi voit kirjata kaikki sertifikaatit ja diplomit, jotka olet saanut kyseisellä kielellä. Jokainen kieli tulee ilmoittaa tietyllä tavalla Euroopan viitekehyksen (CEFR) mukaisesti. Alla on yleiskatsaus erilaisista kielitasoista:

Europass cv

CERF

Liikkuvuustodistus

Europassin liikkuvuustodistukseen voit kirjata taidot, työkokemuksen, harjoittelujaksot, vapaaehtoistyöt ja/tai akateemisen kokemuksen, jota olet kerryttänyt ulkomailla.

Kuka tahansa voi käyttää Europass-liikkuvuustodistusta iästä ja koulutustasosta riippumatta. On tärkeää, että kirjaat asiakirjaan oikean organisaation, yrityksen ja/tai oppilaitoksen.

Europass cv

Ammatillisten tutkintotodistusten kansainväliseen käyttöön tarkoitettu liite

Asiakirja, jossa kuvaat osaamistasi ja taitojasi, jotka olet saanut ammatillisten opintojesi aikana. Liitteellä autat kansainvälisiä rekrytoijia ymmärtämään tutkintojasi ja todistuksiasi. Saat liitteen oppilaitokselta, kun olet valmistunut.

Korkeakoulututkintotodistuksen kansainväliseen käyttöön tarkoitettu liite

Korkeakoulututkintotodistuksen kansainväliseen käyttöön tarkoitettu liite on sama asiakirja kuin ammatillisten tutkintotodistusten liite, jonka tarkoitus on auttaa rekrytoijia ymmärtämään suorittamiasi tutkintoja ja todistuksia. Korkeakoulututkintotodistuksen liite eroaa ammatillisten tutkintojen liitteestä siten, että se liittyy nimenomaan korkeakoulututkintoon. Voit hakea todistusta heti, kun olet suorittanut tutkinnon.

Europass cv

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

Ansioluettelokoneella voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin