Opas LinkedIn-profiilisi maksimointiin

Vahva läsnäolo verkossa on ratkaisevan tärkeää urakehityksen ja verkostoitumisen kannalta nykypäivän työelämässä. LinkedIn, johtava ammattilaisten verkostoitumisalusta, on tärkeä väline henkilöille, jotka pyrkivät luomaan merkityksellisiä yhteyksiä, esittelemään asiantuntemustaan ja avaamaan uusia mahdollisuuksia. 

Olitpa vastavalmistunut tai johtotason ammattilainen, CV:täsi vastaavan LinkedIn-profiilin luominen voi erottaa hakemuksesi muista. Tässä artikkelissa perehdytään LinkedInin merkitykseen, sen tehokkaaseen käyttöön, vakuuttavan profiilin tärkeimpiin elementteihin ja toimiviin vinkkeihin, joiden avulla voit lisätä läsnäoloasi verkossa.

LinkedIn homepage

Opas LinkedInin käyttöön

LinkedIn on kehittynyt suuremmaksi kuin vain työnhakualustaksi. Siitä on tullut asiantuntijoiden maailmanlaajuinen virtuaaliverkosto. Sen avulla voit olla yhteydessä samanhenkisiin ihmisiin, pysyä ajan tasalla alan trendeistä ja esitellä taitoja ja saavutuksiasi. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa ammatillista brändiä, luoda uskottavuutta ja verkostoitua eri alojen ammattilaisten kanssa. Seuraavat vinkit auttavat sinua käynnistämään tämän prosessin.

1. LinkedIn-profiilin luominen

Aloita luomalla profiili, joka sisältää ammattimaisen valokuvan, otsikon ja tiiviin yhteenvedon osaamisestasi ja kokemuksestasi. Lisää yksityiskohtaisia tietoja koulutuksestasi, työhistoriastasi ja taidoistasi. Jos kaipaat inspiraatiota otsikkoon ja yhteenvetoon, katso alla olevia esimerkkejä.

Intohimoinen kestävän kehityksen puolestapuhuja | Ympäristöystävällisten aloitteiden edistäjä vihreämmän tulevaisuuden puolesta

Omistautunut kestävän kehityksen ammattilainen, joka on sitoutunut toteuttamaan innovatiivisia strategioita ympäristönsuojelun edistämiseksi. Todistettu kokemus kestävän kehityksen ohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta, hiilijalanjäljen pienentämisestä ja yritysten sosiaalisen vastuun edistämisestä.

Tuloshakuinen markkinointistrategi | Muutan ideat vaikuttaviksi kampanjoiksi

Dynaaminen markkinoinnin ammattilainen, jolla on taito luoda vakuuttavia tarinoita ja toteuttaa tuloshakuisia kampanjoita. Todistettu menestys brändin tunnettuuden lisäämisessä, sitoutumisen edistämisessä ja tulojen kasvattamisessa strategisten markkinointialoitteiden avulla. Haluaa tuoda luovuutta, analyyttisiä taitoja ja intohimoa brändin rakentamiseen tulevaisuuteen suuntautuvassa markkinointitiimissä.

Lisää inspiraatiota saat markkinointialan CV-esimerkistä.

Strateginen Talent Acquisition -asiantuntija | Yhdistän huippuosaajat poikkeuksellisiin mahdollisuuksiin

Kokenut kykyjen etsinnän ammattilainen, joka keskittyy vahvojen kumppanuuksien luomiseen organisaatioiden ja huippulahjakkuuksien välille. Taitava hyödyntämään rekrytointistrategioita, edistämään myönteisiä hakijakokemuksia ja edistämään dynaamisten tiimien kasvua. Innostunut mahdollisuudesta yhdistää lahjakkaita yksilöitä ja yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen menestykseen.

2. Verkostoidu strategisesti muiden ammattilaisten kanssa

Ole yhteydessä kollegoihin, alan ammattilaisiin ja muihin alan osaajiin laajentaaksesi verkostoasi. Personoi yhteydenottopyynnöt lyhyellä viestillä, jotta saat aikaan merkityksellisemmän yhteyden. Opiskelijoiden kannattaa pitää LinkedIn-profiilit ajan tasalla ja jatkaa verkoston kasvattamista, mikä viime kädessä lisää mahdollisuuksiasi tulla rekrytoijien tai palkkaavien johtajien huomaamaksi.

Yhteydenotto ensimmäistä työpaikkaa etsivänä opiskelijana:

"Hei Sara Viitanen,

Nimeni on Aada Mikkonen ja opiskelen yliopistossa pääaineenani markkinointi. Olen seurannut vaikuttavaa uraasi tällä alalla, ja nyt pyrkimyksenäni onkin tutustua alan ammattilaisiin, joilla on arvokasta kokemusta alasta. Koska olen työelämään siirtymisen kynnyksellä, arvostaisin suuresti kaikkia neuvoja tai oppeja, joita voisit tarjota markkinointimaailmaan sukeltaessa.

Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssasi ja oppia kokemuksistasi.

Ystävällisin terveisin,

Aada Mikkonen"

Jos olet opiskelija ja kaipaat lisää vinkkejä, kannattaa sinun tutustua opiskelijan CV-esimerkkiin.

Yhteydenotto uratauon pitämisen jälkeen:

"Hei Salla Rantanen,

Olen Aliisa ja palasin hiljattain takaisin työelämään uratauon jälkeen. Profiilisi herätti mielenkiintoni vaikuttavan projektijohtamisen urasi ansiosta. Lisäisin sinut mielelläni verkostooni, koska olen innokas oppimaan alan muutoksista ja trendeistä, sekä tutkimaan potentiaalisia työmahdollisuuksia.

Arvostan aikaasi ja otan mielelläni vastaan kaikki mahdolliset neuvot tai näkemyksesi.

Ystävällisin terveisin,

Aliisa Takala"

Jos sinulla on vähän tai ei lainkaan kokemusta, löydät lisää vinkkejä linkin artikkelista.

Yhteydenotto henkilönä, joka haluaa kehittää taitojaan uuteen suuntaan:

"Hei Matti,

Nimeni on Antti ja olen seurannut ajatusjohtajuuttasi tekoälyn ympärillä. Olen tällä hetkellä kouluttautumisvaiheessa ja laajennan asiantuntemustani koneoppimisen alalla. Profiilisi viittaa siihen, että sinulla on runsaasti tietoa tällä alalla, ja olisin mielelläni yhteydessä kysyäkseni neuvoja aiheeseen liittyvistä kursseista, resursseista tai näkemyksistä, joita olet mahdollisesti saanut matkasi aikana.

Arvostan suuresti aikaasi ja neuvojasi.

Ystävällisin terveisin,

Antti Jokinen"

3. Kommentoi julkaisuja ja vuorovaikuta LinkedInissä

Yksi tapa saada LinkedIn-profiilisi huomatuksi on osallistua aktiivisesti kommentoimalla, tykkäämällä ja jakamalla julkaisuja. Kun kyse on sisällön tuottamisesta, tämä on toinen mahdollisuus tulla huomatuksi verkossa. Ota myös LinkedInin Creator-tila käyttöön!

Osallistu LinkedInissä:

Julkaisu: “Mielenkiintoista kehitystä luonnollisen kielen käsittelyssä! Tiimimme on juuri julkaissut uraauurtavan tekoälykäyttöisen chatbotin, joka ymmärtää tarkasti monimutkaisia kyselyitä ja vastaa niihin. #Tekoäly # NLP #Innovaatio”

Kommenttisi: “Mahtavia uutisia! Tämä on malliesimerkki siitä, miten tekoäly mullistaa kommunikoinnin ja ongelmanratkaisun. Minua kiehtoo erityisesti sen sovellus NLP:hen. Kohtasiko tiimisi jotain erityisiä haasteita kehityksen aikana, joita voisit jakaa? Haluan aina oppia lisää tekoälyn ammattilaisilta. #tekoälyintoilija”

4. Liity LinkedIn-ryhmiin ja ota osaa keskusteluihin

Liity alakohtaisiin ryhmiin, jotta pysyt ajantasalla trendeistä ja voit pitää yhteyttä ammattilaisiin, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita. Osallistu keskusteluihin esitelläksesi asiantuntemustasi ja oppiaksesi muilta. Liity erikoistuneisiin alakohtaisiin yhteisöihin, kuten tekniikan, terveydenhuollon tai rahoitusalan yhteisöihin, ja varmista, että sisällytät niihin linkkejä ansioluetteloosi.

Millainen on hyvä LinkedIn-profiili?

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi on muutamia asioita, jotka voivat todella tehdä profiilista hyvän. Nämä neljä vinkkiä voivat auttaa sinua tulemaan huomatuksi, kunhan pidät mielessä, että sen tulee vastata CV:täsi.

1. Ammattimainen kuva

Suomessa CV:n ei ole pakko sisältää kuvaa, mutta LinkedInissä kuva kannattaa ehdottomasti lisätä. Koska LinkedIn on sosiaalisen median alusta, tämä tarkoittaa, että sen tulisi olla ammattimainen.

2. Vakuuttava otsikko

Otsikko sijoitetaan hakutuloksissa käyttäjän nimen rinnalle, ja sen tarkoituksena on houkutella lukijoita ja saada heidät tutustumaan profiiliin, jotta he ymmärtäisivät syvällisemmin henkilön ammatillista identiteettiä, asiantuntemusta ja taustaa.

3. Kiehtova yhteenveto

LinkedInissä olevan yhteenvedon, joka on samakaltainen kuin CV:n henkilökohtainen profiili, tulisi olla ytimekäs ja keskittyä uratavoitteisiisi. Vaikka ei ole olemassa yleisesti hyväksyttyä tapaa kirjoittaa LinkedIn-profiilin tiivistelmää, alla on muutamia esimerkkejä, joista voi kerätä inspiraatiota. Muista, että sen pitäisi olla kiinnostava tiivistelmä, jossa korostetaan saavutuksiasi, taitojasi ja pyrkimyksiäsi.

Esimerkki tukityöntekijän LinkedIn-yhteenvedosta

Omistautunut tukihenkilö, joka suhtautuu intohimoisesti myönteisen vaikutuksen tekemiseen yksilöiden elämään. Todistettu kokemus empaattisen tuen tarjoamisesta ja kannustavan ympäristön vaalimisesta. Innokas käyttämään taitojani apua tarvitsevien hyvinvoinnin parantamiseen.

Esimerkki HR-opiskelijan LinkedIn-yhteenvedosta

Henkilöstöalan uraa tavoittelevana opiskelijana haluan ymmärtää ja edistää henkilöstöhallinnon dynaamista maailmaa. Olen innokas oppimaan ja soveltamaan teoreettista tietoa reaalimaailman skenaarioihin. Etsin harjoittelu- tai projektimahdollisuuksia kehittääkseni HR-taitojani yhä pidemmälle.

Esimerkki virkamiehen LinkedIn-yhteenvedosta

Sitoutunut virkamies, jolla on vahva velvollisuudentunto ja näyttöä tehokkaasta julkisen sektorin palvelusta. Kokenut navigoimaan monimutkaisissa hallintoprosesseissa ja osallistumaan hankkeisiin, jotka parantavat yhteiskunnan hyvinvointia. Olen valmis tuomaan taitoni uusiin haasteisiin julkishallinnon sisällä.

Esimerkki siivoojan LinkedIn-yhteenvedosta

Yksityiskohtiin keskittyvä siivooja, jolla on todistettu kyky ylläpitää nuhteetonta ympäristöä. Sitoutunut varmistamaan korkeat siisteys- ja hygieniastandardit. Etsin mahdollisuuksia hyödyntää taitojani hygieenisen ja viihtyisän ympäristön luomiseen.

Esimerkki ohjelmistokehittäjän LinkedIn-profiilista

Tuloshakuinen ohjelmistokehittäjä, jolla on intohimo luoda innovatiivisia ratkaisuja. Osaa useita ohjelmointikieliä ja omaa kokemusta kokonaisvaltaisesta kehityksestä. Sitoutunut jatkuvaan oppimiseen ja kehittyvien teknologioiden perässä pysymiseen.

Lisää esimerkkejä teknisten ansioluetteloiden laatimisesta löydät ohjelmoijan CV-esimerkistä.

Esimerkki vähittäiskaupanalan LinkedIn-yhteenvedosta

Asiakaslähtöinen vähittäiskaupan ammattilainen, jolla on todistetusti kokemusta poikkeuksellisen hyvän palvelun tarjoamisesta. Taitava varastojen hallinnassa, myynnin edistämisessä ja positiivisen ostokokemuksen varmistamisessa. Etsin tilaisuuksia, joissa voisin hyödyntää taitojani dynaamisessa vähittäismyynnin ympäristössä.

4. Yksityiskohtainen kokemus

Samoin kuin CV:n työkokemuksen kohdalla, myös LinkedInissä työkokemuksen pitäisi olla strategisesti kirjoitettu niin, että se osoittaa, mitä olet tehnyt ja mitä olet saavuttanut. Anna yksityiskohtaisia tietoja työkokemuksestasi, mukaan lukien keskeiset vastuualueet, saavutukset ja panoksesi vaikutus.

 • Vinkki: Ennen kuin lisäät ansioluetteloosi linkin LinkedIn-sivullesi, varmista, että tiedot, kuten nimikkeet, yritykset ja päivämäärät, vastaavat toisiaan. Ei välttämättä näytä hyvältä, jos näissä kahdessa on eroja.

Vinkkejä LinkedIn-profiilin parantamiseen

Jos sinulla on jo LinkedIn-profiili, mutta et ole siellä aktiivinen etkä käytä sitä verkostoitumiseen, mutta etsit parhaillaan uusia mahdollisuuksia, alla olevat vinkit voivat antaa LinkedIn-profiilillesi sen pienen lisäpotkun, jota etsit.

LinkedIn on korvaamaton apu myös työttömille tai työelämään siirtyville. Se esittelee taitoja ja pätevyyksiä, yhdistää työnhakijat rekrytoijiin ja ammattilaisiin sekä tarjoaa työnhakutyökaluja. Aktiivinen osallistuminen parantaa näkyvyyttä ja verkostoitumismahdollisuuksia, mikä viime kädessä parantaa työnäkymiä.

1. Optimoi profiilisi

Aivan kuten hakijaseurantajärjestelmät, myös LinkedInin rekrytoijat tutkivat profiilisi tiettyjen avainsanojen tai vuosien kokemuksen perusteella. Yksi tapa kiinnittää rekrytoijien huomio on siis käyttää profiilissasi relevantteja avainsanoja, joilla parannat näkyvyyttä sekä LinkedInissä että hakukoneiden hakutuloksissa.

Otsikko: Markkinointiasiantuntija | Digitaalisen markkinoinnin strategikko | Brändäyksen ystävä

Tehtävänimikkeet: Digitaalisen markkinoinnin päällikkö XYZ-yrityksessä, sisältömarkkinoinnin koordinaattori ABC-toimistossa, sosiaalisen median asiantuntija DEF-yrityksessä

Työnkuva: ”Johtanut digitaalisen markkinoinnin kokonaisvaltaisia kampanjoita, joiden tuloksena sitoutuminen verkossa kasvoi 30 %.”

Taidot:

 • Markkinointistrategia
 • Digitaalinen markkinointi
 • Sisällön luominen
 • Sosiaalisen median hallinta
 • SEO-optimointi
 • Brändin kehittäminen

2. Pyydä suosituksia

Yksi tapa lisätä kokemuksesi ja pätevyytesi uskottavuutta on pyytää suosituksia kollegoilta tai esihenkilöiltä CV:ssä olevien suosittelijoiden tapaan.

LinkedIn-suosittelu nuoremmalle ohjelmistokehittäjälle:

Minulla oli ilo työskennellä tiiviisti Jaakon kanssa useissa projekteissa, ja olen jatkuvasti vaikuttunut hänen omistautumisestaan ja teknisestä osaamisestaan. Nuorempana ohjelmistokehittäjänä hän osoitti vahvaa sitoutumista oppimiseen ja kasvamiseen tiimissämme. Hän ymmärsi nopeasti monimutkaiset koodauskäsitteet ja tarjosi jatkuvasti innovatiivisia ratkaisuja kehityshaasteisiimme. Hänen yhteistyöhalunsa ja positiivinen asenteensa tekivät hänestä arvokkaan voimavaran tiimillemme. Suosittelen Jaakkoa kaikille organisaatioille, jotka etsivät motivoitunutta ja lahjakasta ohjelmistokehittäjää.

Saadaksesi lisää inspiraatiota, tutustu myös ohjelmoijan CV-esimerkkiin.

LinkedIn-suosittelu myyntipäällikölle:

Minulla oli kunnia työskennellä Melinan johdolla työskennellessäni Bookersilla. Hän on poikkeuksellinen myyntipäällikkö, joka ymmärtää markkinoiden dynamiikkaa hyvin ja jolla on strateginen lähestymistapa tavoitteiden saavuttamiseen. Melina edisti positiivista ja suorituskykyistä myyntikulttuuria ja innosti tiimiä jatkuvasti ylittämään tavoitteet. Hänen tehokkaalla viestinnällään ja motivaatiotaidoillaan oli keskeinen rooli tiimimme menestyksessä. Hän on sekä taitava strategikko että kannustava mentori. Suosittelen Melinaa kaikille organisaatioille, jotka etsivät tuloshakuista ja dynaamista myyntijohtajaa.

Lisää inspiraatiota saat kaupanalan CV-esimerkistä.

3. Projektien ja saavutusten esittely

Saavutuksia on monenlaisia, kuten kursseja, projekteja, palkintoja tai jopa tunnustusta tietyssä tehtävässä. CV:n tapaan saavutusten esittelyyn LinkedInissä ei ole vakiotapaa, mutta on olemassa erilaisia tapoja. Tiettyjen projektien, saavutusten ja merkkipaalujen korostaminen antaa kattavamman kuvan kyvyistäsi. Voit merkitä ne lisäämällä ne muihin osioihin tai valitsemalla “honours & awards”.

 • Myynnin huippuosaamisen palkinto
 • Innovaatiomestari
 • Asiakaspalvelun huippuosaamisen palkinto
 • Johtajuuden huippuosaaminen
 • Alan tunnustuspalkinto – huippuosaaminen projektinhallinnassa

Yhteenveto

Ammattimainen LinkedIn-profiilisi alkaa selkeällä otsikolla ja lyhyellä tiivistelmällä osaamisestasi ja uratavoitteistasi. Sisällytä strategisia avainsanoja näkyvyyden parantamiseksi, esittele saavutuksiasi ja hae taitojesi tueksi suosituksia. Älä unohda sisällyttää koulutusta ja sertifikaatteja korostamaan pätevyyttäsi. Pysy mukana verkostossasi jakamalla näkemyksiä ja olemalla yhteydessä muihin ammattilaisiin.

 • Vinkki: Päivitä profiiliasi säännöllisesti vastaamaan viimeisimpiä saavutuksiasi ja varmista, että se pysyy visuaalisesti houkuttelevana.

Mitä seuraavaksi?

Jos olet epävarma CV:si ulkoasusta tai sisällöstä, tutustu laajaan valikoimaan CV-esimerkkejämme saadaksesi inspiraatiota. Vaihtoehtoisesti voit pyytää ammattilaisen apua CV:n kirjoituspalvelustamme, johon sisältyy myös mahdollisuus LinkedIn-profiilin optimointiin.

Luo ammattimainen CV nyt

UKK

Mitä kirjoittaa LinkedIn-profiiliin?

Ole aito ja ammattimainen. Kerro selkeästi taidoistasi, saavutuksistasi ja toiveistasi. Räätälöi sisältösi vastaamaan ainutlaatuista ammatillista taivaltasi.

Miten jäsennän LinkedIn-profiilini?

Rakenna profiilisi ammattimaisella valokuvalla, otsikolla, yhteenvedolla, yksityiskohtaisella työkokemuksella, koulutuksella, taidoilla ja lisäosioilla, kuten sertifikaateilla, projekteilla ja vapaaehtoiskokemuksilla.

Miten luon LinkedIn-profiilin aloittelijoille?

Aloita selkeällä profiilikuvalla, vakuuttavalla otsikolla ja yhteenvedolla, jossa korostat taitojasi ja pyrkimyksiäsi. Lisää vähitellen lisätietoja koulutuksestasi ja työkokemuksestasi.

Millainen on esimerkki hyvästä profiilitekstistä?

Hyvä LinkedIn-profiili on ytimekäs, esittelee tärkeimmät saavutuksesi ja osoittaa ainutlaatuisen arvolupauksesi. Esimerkiksi: ”Tuloshakuinen markkinoinnin ammattilainen, jolla on todistetusti kokemusta brändin näkyvyyden lisäämisestä ja tulojen kasvattamisesta strategisten kampanjoiden avulla.”

Mikä on lyhyt ja yksinkertainen yhteenveto LinkedInissä?

Laadi lyhyt, vakuuttava yhteenveto, jossa esittelet itsesi, korostat avaintaitojasi ja hahmotat ammatilliset tavoitteesi. Esimerkiksi: ”Intohimoinen markkinoinnin ammattilainen, jolla on asiantuntemusta digitaalisesta strategiasta ja brändin kehittämisestä.”

Pitäisikö minun käyttää LinkedIn-profiilissasi ”Open To Work” -merkintää, jotta se houkuttelisi rekrytoijia?

Varmasti! Tekemällä näin LinkedIn-profiilistasi tulee rekrytoijille ja rekrytointipäälliköille näkyvämpi ilman, että se vaikuttaa mahdollisuuksiisi negatiivisesti.

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin