Miten luoda CV, kun työkokemusta on vain vähän tai ei ollenkaan?

Oletko korkeakoulu- tai muu opiskelija, jolla ei ole juurikaan työkokemusta lisättäväksi ansioluetteloon? Tässä on CVmaker vinkit siihen, miten täytät CV:ssä olevat aukot.

Haluatko hakea harjoittelupaikkaa, kesätyötä tai vapaaehtoistyötä, mutta sinulla ei ole juurikaan työkokemusta, minkä lisäisit ansioluetteloon? Ei hätää, me olemme lisänneet tähän muutamia vinkkejä CV:n kirjoittamiseen, jotta saat unelmiesi työpaikan tai työharjoittelun!

Luo ammattimainen CV nyt

1. Täytä profiilisi

Aloita kirjoittamalla lyhyt esittely itsestäsi ansioluetteloon. Tämän esittelyn avulla rekrytoija saa nopeasti käsityksen siitä, kuka olet ja mitä etsit. Lisää henkilötietosi (sukunimi, etunimi, ikä) ja hakemasi työpaikan tai harjoittelun titteli, ja lopuksi kerro, millainen työ sinua kiinnostaa.

Jotta profiilisi erottuu joukosta, on tärkeää korostaa ominaisuuksia ja taitoja, jotka sopivat hakemaasi työpaikkaan. Jos esimerkiksi etsit työtä ravintola-alalta, korosta paineensietokykyäsi tai vahvaa palvelualttiuttasi!

Huomio: Lyhyen esittelyn avulla rekrytoija näkee nopeasti, kuka olet ja mitä etsit!

2. Kirjoita CV:n sisältö

Nyt sinun täytyy kirjoittaa kokemuksestasi. Tämä voi olla monimutkaista silloin, kun työkokemusta on vain hyvin vähän tai ei ollenkaan. Siinä tapauksessa kannattaa miettiä kokemusta, joka voi olla arvokasta CV:ssä. Kaikki palkallinen ja palkaton kokemus kannattaa mainita ansioluettelossa.

Autoitko perheenjäsentä kirpputoripöydän pitämisessä? Älä epäröi mainita tätä, koska sekin kokemus tarkoittaa ensikosketusta myyntityöhön. Jos vanhempasi ovat luottaneet sisarustesi hoidon sinulle, voit myös kertoa lastenhoitokokemuksesta.

Myös vapaa-ajan toiminta voi kertoa erilaisista taidoista (tapahtumien järjestäminen, kesäleirikokemukset, ryhmätyöt jne.).

Tässä osiossa auttaa, kun luettelet erilaiset toiminnat tai palvelut, joita olet suorittanut. Vaikka ne vaikuttaisivat sinusta merkityksettömiltä, ansioluettelossasi ne kertovat elämänkokemuksesta, joka voi sopia hakemaasi työpaikkaan täydellisesti.

Eli muista, että mitään kokemusta ei kannata sivuuttaa – sinussa on enemmän potentiaalia kuin uskotkaan!

3. Kerro yhden tai useamman kielen osaamisesta

Puhumillasi kielillä on todella suuri arvo, joten älä epäröi mainita niitä! Itse asiassa mitä useampaa kieltä puhut, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamasi työpaikka! Voit hakea työpaikkoja, jotka vaativat kielitaitoa. Jos osaat vieraita kieliä, voit osoittaa sen esimerkiksi kääntämällä esimerkiksi muutaman sanan ja auttamalla näin työntekijöitä! Jos tähtäät kansainväliseen työpaikkaan, vieraiden kielten osaaminen on hyödyksi työnantajan valintaprosessissa.

Muista: useiden vieraiden kielten osaaminen avaa enemmän mahdollisuuksia hakea kansainvälisiä työpaikkoja!

Luo ammattimainen CV nyt

4. Matkustatko paljon? Kerro oleellisista matkoistasi!

Miksi matkustamisesta kannattaa kertoa CV:ssä?

Kun sinua pyydetään kertomaan viimeisen muutaman vuoden aikana tekemistäsi matkoista, kysyjä ei halua tietää uteliaisuudesta, miten monessa paikassa olet käynyt. Älä siis tee sitä virhettä, että listaat kaikki lomakohteet, joissa olit koulun lomien aikana. Matkoista kertomisen pitäisi antaa rekrytoijalle oleellista tietoa. Kerro siis kansainvälisistä kokemuksistasi, joiden avulla opit ymmärtämään kohteen kulttuuria. Näin osoitat, että pystyt kehittymään kansainvälisessä ympäristössä ja sopeutumaan siihen. Tämä korostaa työtä varten tarvittavia taitoja, kuten monipuolisuutta ja sopeutumiskykyä.

Muista: kerro vain matkoista, jotka voivat antaa lisätietoa persoonastasi!

5. Vaikuttaako CV:si tyhjältä? Tässä on vinkkejä siihen, miten herätät ansioluettelosi henkiin!

Vaikuttaako CV:si tyhjältä ja tylsältä kaikkien vinkkiemmekin jälkeen? Leikittele sen ulkoasulla, keskitä tekstiä, aseta osiot haluamiisi paikkoihin, lisää numeroituja kohtia – kaikki keinot sallitaan, jotta CV näyttää täydemmältä! Voit myös jättää tyhjiä välejä ansioluetteloon siten, että tiedot mahtuvat sopivasti A4-kokoon.

Tarvitsetko apua CV:si tekemiseen?

Intuitiivisen Cvmaker-ohjelmistomme ansiosta CV:n tekeminen ei ole koskaan ollut helpompaa! Katso CV-pohjamme ja muokattavat mallit ja luo ansioluettelo alle 10 minuutissa!

Asiantuntijatiimimme on käytössäsi antamassa neuvoja, optimoimassa CV:si tai tekemässä haluamiasi muutoksia. Älä jää odottamaan, vaan anna itsellesi paras mahdollisuus saada unelmiesi työpaikka!

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin