Näin luot modernin CV:n – katso esimerkkejä ja vinkkejä

Ennen ansioluettelo oli yksinkertainen lista henkilötiedoista, työkokemuksesta ja suosittelijoista, mutta nykypäivänä sen täytyy olla muutakin. Työnantajat etsivät sitä, mikä erottaa sinut muista. Millainen ihminen olet, millainen elämänasenteesi on ja mitä moderneja ominaisuuksia sinusta löytyy? Selkeät ja tiukat säännöt antavat tilaa aitoudelle ja luovuudelle. Tämän ansiosta saat mahdollisuuden tehdä ansioluettelostasi persoonallisemman, mutta valintojen paljous tekee siitä myös vaikeaa. Miten käytät CV:n parhaiten hyödyksi? Mitä tietoja työnantajat etsivät ja miten varmistat, että CV:si erottuu heti joukosta? Autamme sinua mielellämme tekemään modernin CV:n näillä kätevillä vinkeillä!

Moderni CV-esimerkki, Stanford-pohja

Miten kirjoittaa hyvä opettajan ansioluettelo

Vinkki 1: Aloita henkilökohtaisella profiililla

Rekrytoijat ja työnantajat haluavat nähdä nopeasti ja helposti, mitä tarjottavaa sinulla on. Siksi on tärkeää lisätä ansioluetteloon henkilökohtainen profiili. Käytä CV:n ensimmäinen kappale tähän, jotta lukija näkee nopealla vilkaisulla, kuka sinä olet. Henkilökohtainen profiili on siis käytännössä CV:si lyhyt yhteenveto. Mitä ominaisuuksia sinulla on, millaista kokemusta omaat ja millaisessa tilanteessa olet juuri nyt? Sinun täytyy viidellä tekstirivillä vakuuttaa mahdollinen työnantaja siitä, että olet kiinnostava työnhakija. Haluatko tehdä vaikutuksen? Muokkaa henkilökohtaista profiiliasi aina hakemasi yrityksen mukaan. Näin työnantaja näkee heti, että olet tehnyt taustatyötä.

Mitä asioita henkilökohtaiseen profiiliin pitäisi laittaa?

  • Mitä työkokemusta sinulla on? Nimeä oleelliset koulutukset, projektit ja työpaikat.
  • Missä tilanteessa olet? Ehkä olet juuri valmistunut, vaihdat alaa tai etsit haastavampaa työtä.
  • Mitä ominaisuuksia sinulla on? Kerro, miten erotut joukosta ja anna konkreettisia esimerkkejä.
  • Mitä tavoitteita sinulla on? Pyritkö etenemään urallasi vai haluatko erikoistua?

Vinkki 2: Käytä modernia pohjaa

Ulkonäöllä on merkitystä – myös ansioluettelossa. Ketään ei kiinnosta valkoinen A4-kokoinen CV mustalla Times New Roman -tekstillä, ei edes työnantajia. Tee ansioluettelostasi näyttävämpi käyttämällä modernia pohjaa selkeillä visuaalisilla ominaisuuksilla, kuten hieman väriä ja ainutlaatuinen ulkoasu. Näin erotut helposti joukosta ja saat rekrytoijan ja työnantajan huomion. Se myös osoittaa, että olet valmis käyttämään aikaa ja vaivaa työhösi yksityiskohtia myöten.

Eikö suunnittelu ole oma vahvuutesi ja sinusta on vaikeaa luoda ainutlaatuinen ja näyttävä CV? Ei se mitään, koska voit käyttää valmista pohjaa. Nämä pohjat ovat täydellinen perusta ansioluettelolle, joihin sinun tarvitsee vain täyttää vain oikeat tiedot. Näin voit saada huomiota modernilla CV:llä käyttämättä InDesign tai PhotoShop-ohjelmia. Herättikö tämä mielenkiintosi? CVmakerilta löydät loputtomasti moderneja, näyttäviä ja ammattimaisia CV-pohjia.

Vinkki 3: Käytä tehokasta asettelua

Olet löytänyt modernin pohjan, mutta vielä pitäisi täyttää ansioluettelon tiedot. Perinteiset ansioluettelot rakennetaan aina aikajärjestyksessä. Se tarkoittaa sitä, että viimeisin työkokemus on listan ensimmäisenä ja sen jälkeen kaikki muu työkokemus, joista viimeisenä ensimmäinen työpaikkasi. Samaa järjestystä sovelletaan myös kursseihin ja projekteihin, joissa olet ollut mukana. Tämän järjestelmän etuna on se, että työnantajat näkevät heti kehittymisesi, mutta vie aikaa löytää olennaisimmat työkokemukset. Aika on rahaa, joten tämän voi tehdä tehokkaamminkin!

Siksi kannattaa tehdä moderni CV, joka perustuu oleellisuuteen. Oletko ollut koulutuksessa tai kurssilla, joka sopii täydellisesti hakemaasi työpaikkaan? Kerro siitä ensin, vaikka olisit ollut muilla kursseilla sen jälkeen. Sama pätee työkokemukseen. Näin työnantaja näkee oleellisen työkokemuksen ja sopivuutesi työpaikkaan välittömästi. On tärkeää mukauttaa aina CV:n järjestystä hakemasi työpaikan mukaan. Se lisää mahdollisuuksiasi saada työ!

Luo ammattimainen CV nyt

Vinkki 4: Lisää aina ammattimainen kuva

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten modernissa ansioluettelossa täytyy ehdottomasti olla kuva. Rekrytoijat ja työnantajat muistavat kasvot paremmin kuin nimet. Älä lähetä kuvaa erillisessä tiedostossa, vaan lisää kuva suoraan ansioluetteloon. Laita se mielellään sivun ylälaitaan, jotta kasvosi näkyvät heti. Loma- tai ryhmäkuvia ei ole suositeltavaa käyttää. Sijoita tulevaisuuteesi ja teetä ammattimaiset kuvat kokeneella valokuvaajalla. Ammattilainen tietää, miten saa parhaat puolesi kuvassa esiin.

Mitä vaatimuksia ammattimaisen kuvan pitäisi täyttää?

  • Käytä mieluiten muotokuvamallia ja rajaa kuvaa tarvittaessa.
  • Käytä passikuvamallia.
  • Käytä työpaikkaan sopivaa vaatetusta, muodollista tai siistiä.
  • Käytä kuvassa neutraalia taustaa, kuten valkoista seinää, ja ota kuva edestäpäin.
  • Hymyile kameralle, mutta älä liikaa.

Vinkki 5: Poista vanhat tai epäoleelliset tiedot

Vähemmän on enemmän, varsinkin ansioluettelossa. Jotkut ajattelevat voivansa tehdä vaikutuksen kolmesivuisella CV:llä, jossa on loputtomasti kursseja, projekteja ja sivutöitä. Tämä on kuitenkin todellisuudessa pettymys, koska työnantaja haluaa nähdä oleellisen kokemuksesi. Haetko työtä markkinointitoimistossa? Silloin työnantajaa ei kiinnosta lukea, että olit joskus sivutyössä hyllyttäjänä. Pysy asioissa, joilla on merkitystä juuri nyt, äläkä pelkää jättää asioita pois. Täydellinen ansioluettelo on itse asiassa vain yhden sivun mittainen!

On myös tärkeää tarkastella koulutusta, kursseja ja sertifikaatteja kriittisesti. Esimerkiksi 90-luvulla oli vielä eduksi käydä kirjoituskursseilla, mutta nykyään se on vanhanaikaista. Siksi tällainen tieto kannattaa jättää pois. Tämä pätee myös sertifikaatteihin, jotka eivät ole enää voimassa. Oletko käynyt kurssin ohjelmistosta, jota ei enää käytetä? Poista sekin tieto ansioluettelosta. Näin annat rekrytoijille vain oikeasti hyödyllistä tietoa ja estät sen, että ansioluettelosi näyttäisi vanhanaikaiselta.

Vinkki 6: Valikoi kertomasi ominaisuudet ja taidot huolellisesti

Aiempi työkokemus ja koulutusohjelmat kertovat jotakin taidoistasi, mutta ei kaikkea. Siksi on tärkeää kertoa ominaisuudet ja pätevyydet vielä omassa osiossaan, jossa korostat korkeintaan viittä ominaisuuttasi. Pidä osio lyhyenä ja ennen kaikkea oleellisena. Mieti tarkasti hakemaasi työpaikkaa. Mitä sellaisia taitoja tarvitset kyseiseen työhön, joita sinulla jo on? Korosta niitä ja anna konkreettisia esimerkkejä.

Tässä CV:n osiossa on tärkeää erotella kovat ja pehmeät taidot. Kovat taidot ovat mitattavia ja konkreettisia taitoja, kuten tietyn ohjelmiston osaaminen, tiettyjen laitteiden käyttökokemus tai vieraan kielen puhuminen. Pehmeät taidot eivät niinkään ole mitattavissa, mutta ovat yhtä tärkeitä. Ne ovat henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta hyvän työntekijän, kuten joustavuus, hyvät viestintätaidot, hyvä tiimipelaaja tai erinomaiset ongelmanratkaisutaidot. Kerro sekä kovia että pehmeitä taitoja ja osoita parhaat puolesi.

Luo ammattimainen CV nyt

Vinkki 7: Optimoi ansioluettelosi digitaaliseen ympäristöön

Ensinnäkin, kaikki hakemukset tehdään digitaalisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja tai rekrytoija tarkastelee todennäköisesti ansioluetteloasi tietokoneen näytöltä, tabletilta tai älypuhelimelta. Sen vuoksi näkyvissä lukijan näytöllä on usein vain kaksi kolmasosaa ansioluettelosta. Pidä se mielessäsi ja laita tärkeimmät tiedot ansioluettelon yläosaan. Näin kutsut lukijan selaamaan alas lukeakseen lisää.

Haluatko tietää, miltä digitaalinen ansioluettelosi näyttää näytöllä? Lähetä tiedosto omaan tietokoneeseesi, tablettiisi tai puhelimeesi ja katso, mitkä osat ovat näkyvissä. Puuttuuko tärkeitä tietoja tai viekö kuva tai ulkoasu suurimman osan tilasta? Säädä ansioluetteloa ja testaa sitä uudelleen. Haluatko olla aivan varma, että CV:si toimii hyvin digitaalisesti? Lähetä se ystäville tai perheenjäsenille, joilla on erilaiset puhelimet ja tabletit, jotta he voivat tarkistaa, että CV:si näyttää hyvältä myös niissä.

Luo moderni CV nopeasti

On selvää, että modernin ansioluettelon täytyy täyttää monenlaisia vaatimuksia. Jotkut vuosia kestäneet säännöt joudutaan heittämään romukoppaan. Lisäksi ansioluettelon ulkoasulla on yhä tärkeämpi rooli. Tarvitsetko apua CV:n luomisessa tai etsitkö moderneja pohjia, jotka herättävät huomiota? Hyödynnä CVmakerin käteviä resursseja! Me autamme sinua luomaan täydellisen ansioluettelon nykyaikaisella tavalla. Inspiroidu esimerkeistämme, lataa pohjiamme tai käytä kätevää ansioluettelokonettamme. Ja ennen kuin huomaatkaan, pidät käsissäsi ansioluetteloa, jolla voit saada unelmiesi työpaikan.

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin